Jak zvolit partnera pro podnikání?

Řada lidí a odborníků varuje před firemním partnerstvím s rodinným příslušníkem nebo přítelem. Někdy může být někdo úplně cizí tou správnou volbou. Partnerství s někým, koho neznáte, se dá srovnat s manželstvím. Někdy funguje skvěle, ale v každém případě nese jistá rizika. K jejich zmírnění doporučují odborníci strávit spolu dostatek času a probírat různé scénáře, které by mohly nastat. Také je dobré mít výstupní plán, kterým vyřešíte případné ukončení činnosti.

Barry Murphy a Mike McGuirk se téměř neznali, když se rozhodli začít spolu podnikat. Byli obětí firemního „utahování opasků“ a poznali se, když hledali novou práci. Oběma bylo přes 50 let a uvědomovali si, že budou ztěžka shánět práci. Věřili, že kombinace jejich dovedností je příznivá pro podnikání a měli pravdu. Od roku 2002, kdy spolu začali podnikat, jejich odbyt trvale narůstal a jejich firma Batteries Plus v loni dosáhla obratu 1 mil.dolarů.

Murphy tvrdí, že partnerství s někým, koho neznáte může být výhodné. Uznává, že měli také trochu štěstí, ale udělali si dostatečný předběžný průzkum, a byli si jisti, že „to bude fungovat“.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com