Extrémní sporty - dobrá podnikatelská příležitost

V minulém desetiletí byl zaznamenán velký nárůst popularity extrémních sportů. V současnosti získávají stále více příznivců s tím, jak firmy začaly marketovat i nižší nebo naopak starší věkové skupiny. Prognózou je velký prostor pro růst a inovaci, které mohou podnikatelé využít.

Například pan Farrelly spolu s partnerem Galoobem založili v roce 2003 firmu Freeline Skates, kde využili nový produkt - speciální prkno - z dílny Farellyho a jejich firma se sídlem v San Diegu má letos v plánu dosáhnout tržeb 5,5 mil. dolarů.

Podle Briana Spencera – spoluzakladatele firmy Vurtego - výrobce extrémních „pogo“ tyčí (skákacích tyčí) i pro dospělé – je trh extrémních sportů o inovaci a kreativitě. Spencer, jehož tržby dosáhly v loňském roce 250 000 USD, přiznává, že představení nových extrémních aktivit je náročné, přesto očekává pro letošní rok dvojnásobné tržby.

Kiteboarding je další sport, jehož hvězda stoupá. Vyžaduje velkého „draka“, který pohání osobu ve vozítku po zemi, sněhu nebo na vodě. Nadšený kiteboardista Alex Shogren zjistil osobním průzkumem, že tato aktivita nabízí velkou příležitost. Založil v roce 2003 firmu, která získala brzy světový věhlas a generuje tržby v osmimístných cifrách.

Přestože Shogren odhaduje počet kiteboardistů na pouhých 250 000, vidí velký potenciál s tím, jak se tento sport stává dostupnějším, bezpečnějším a lidé se jej snadněji naučí.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com