10 způsobů, jak může účetní software napomoci vašemu podnikání

Ilustrační snímek

Během podnikání se dá jistě najít celá řada výhod, kterých můžete docílit pomocí zavedení efektivního účetního softwaru. Zde je deset způsobů, které připravil server Business Matters díky nimž ušetříte spoustu čas a energie. To se vám během (nejen) vánočního období jistě bude hodit.

1. Automatizování úkolů je možné v případě, že se některé z účetních operací často opakují. Reporting, fakturace, pravidelné platby a další. Všechny mohou ušetřit váš drahocenný čas, pokud se dějí automaticky.

2. Mnohé účetní softwary umožňují také nastavení kontroly splatnosti. Díky nim můžete rychle identifikovat blížící se splatnost vašich pohledávek a zároveň kontaktovat odpovědnou osobu.

3. Správné nastavení programu vám také umožní včasně platit vaše vlastní dluhy. Nemusíte tak dohledávat platby, které mají být v blízké době zaplaceny. Navíc můžete také automaticky generovat elektronický report pro vaši banku.

4. Některé účetní programy dokáží též individualizovat svůj vzhled vůči konkrétnímu uživateli a jeho potřebám. Díky tomu je možné takto nastavený program efektivně používat jak v rámci celé společnosti, tak i na úrovni jednotlivce.

5. Data jsou často přenášena manuálně, což může být pomalé a nepřesné. Přímý import dat z tabulek je další skvělou funkcí, kterou disponuje velká většina účetních softwarů.

6. Integrace účetního softwaru umožňuje snadno a rychle zajistit dostupnost relevantních informací pro zaměstnance na vysoké rozhodovací úrovni. Tím zajišťuje schopnost rychle a správně se rozhodovat v důležitých chvílích.

7. Velký počet podniků závisí na tabulkách v Excelu, což může být neefektivní a nepřesné. Důkladný account management vám už od počátku ušetří spoustu času i energie vložené právě do tvorby tabulek a utváření složitých vzorců výpočtu.

8. Tvorba a správa obchodních cílů představuje další z efektivních funkcí vhodných účetních softwarů. Díky ní zaměstnanci přesně vidí, jak daleko jsou od stanovených cílů.

9. Automatizace zpráv umožňuje generovat a distribuovat zprávy definovanému seznamu příjemců nezávisle na zodpovědné osobě.

10. Vhodně nastavený účetní software také umožňuje optimalizovat management zásob a zabránit tak možným problémům se zákazníky v důsledku chybných inventur a dalších operací.

-bn-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters