Úskalí rozsáhlých projektů

Článek nabízí pět nápadů, jak úspěšně dokončit projekty napříč odděleními. Klíčové projekty zapojují mnoho oddělení a musíme připustit, že „hrát si hezky s dětmi z jiných částí hřiště“ je někdy těžké. Je vždy trochu obtížné pracovat s lidmi z jiných oborů a jiných oblastí, protože v nich existuje jiná kultura. Autor přišel na způsoby, které by mohly napomoci spolupráci lidí z různých oborů na jednom projektu.
1. Rozvíjet vztahy – nečekejte na to, až lidé budou nuceni k seznámení společnou prací, a seznamujte se dopředu. Budujte vztahy a kontakty, vedou k úspěchu.
2. Ukázat ostatním respekt – lidé z jiných oddělení znají jiné věci než vy a přemýšlí jinak. Projektu se účastní, protože jsou experty v určité oblasti. Respektujte jejich znalosti a učte se od nich.
3. Efektivně komunikovat – Stejně jako jejich znalosti je rozdílný i jejich jazyk. Skupiny mají svůj žargon, styl komunikace apod. Učte se a využívejte komunikační techniky jako jasný a popisný jazyk, doplňkové kresby,...
4. Neztrácet z očí cíl – v projektu občas ztratíte cestu, zapomenete na primární cíle, což je ještě horší v víceoborových projektech. Šanci na úspěch zvýšíte pravidelnou kontrolou směru a soustředěním se na primární cíle.
5. Dělit se o slávu – uklidněte zúčastněné pracovníky, že se nemusí bát, že někdo za ně sklidí všechno uznání. Oceňte každého, kdo se na projektu podílí.
-ba-
Zdroj: E-doc Magazine - server s informacemi o správě podnikového obsahu a CRM
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-doc Magazine