S inovací musíte začít u sebe

Nemůžete přimět zaměstnance inovovat, tvořit a myslet mimo obvyklý rámec? To není nic vzácného. Podle autora byste měli přestat to zkoušet, protože to vede stále ke stejné frustraci. Příležitost pro vás, ne pro vaše lidi, spočívá ve zboření hranic, které jste si postavili sami pro sebe. Hranice vašich očekávání, názorů, hluboce zakořeněného chování, které využíváte, když přijde řeč na inovaci. Abyste prolomili frustraci týkající se inovace, musíte se nejdříve naučit, jak se stát inovačním vůdcem. Nedostatek inovace ve vašem podniku vypovídá více o vás než o vašich lidech. Ukazuje, že se potřebujete naučit, jak dělat to, co chcete, aby dělali vaši lidé – prolomit stereotypy, nefixovat se na minulost, uvolnit se...

Zde je jednoduchý proces, který vám pomůže nastartovat inovaci:
- Krok 1. – Identifikujte opakující se, operativní frustraci ve vašem podniku. Například málo vstupních hovorů, lidé odmítají zůstat přesčas, najít správné lidi je čím dál tím těžší, nemáte dostatek zákazníků, peněžní tok je slabý... Vyberte si jen jednu z nich a pokračujte k dalšímu kroku.
- Krok 2. – Zajistěte přijetí závazku některými vašimi pracovníky, že odstraní tuto frustraci navždy. Dejte dohromady odpovědný tým.
- Krok 3. – Dospějte k dohodě o výsledku. Pokud neexistuje žádný pořádný konkrétní výsledek, nic nedodá lidem energii pro jeho dosažení. Energie je to, o čem je inovace.
- Krok 4. – Rozhodněte o oslavě. Lidé milují oslavy, proto s nimi musíte oslavit dosažení stanoveného výsledku. O způsobu oslavy rozhodněte předem, lidé se na ni budou těšit a víc se snažit.

-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com