Produktivní tipy pro neproduktivní dny

Je známým faktem, že některé dny jsou lepší než jiné. Když už však přijde takový den, kdy máte pocit, že se nic nedaří tak, jak by mělo, existuje pár věcí, které vám pomohou překonat pocit marnosti. Jaké to jsou?

Ilustrační snímek

Následující výčet nabídl server Time Management Ninja.

1. Krátce si zakřičte

Jakkoliv divné se to může zdát, krátká přestávka, která dočasně odvede vaši pozornost ze setrvačnosti, pomáhá. Díky ní se poté zvládnete lépe soustředit na své úkoly.

2. Dělejte něco jiného

Pokud máte pocit, že jste uvízli na určitém úkolu, naprostá frustrace vám zabrání v pokroku. Takže vstaňte a udělejte něco jiného, ​​co by bylo nutné vyřídit později.

3. Hledejte inspiraci jinde

Pokud vám chybí motivace, může vám pomoci přečtení pár stránek knížky, poslech hudby nebo změna aktuálního místa.

4. Plánujte dopředu

Pokud jste zcela ztraceni, zkuste nahlédnout alespoň do blízké budoucnosti a přepracujte svůj plán, abyste kompenzovali současný nedostatek produktivní činnosti.

5. Nenechejte se rozptylovat

Některé faktory bránící produktivitě mohou být vnější. Například prostředí, ve kterém pracujete, nebo četné telefonní hovory. Je-li to možné, najděte způsob, jak snížit rozsah těchto rozptýlení.

6. Zeptejte se sami sebe proč

Možná můžete identifikovat faktory, které vedly k vašemu neproduktivnímu dni, jako je špatný spánek nebo obecně pocit únavy. Pokud takové příčiny najdete, znovu se zaměřte na způsob, jak se s nimi vypořádat.

7. Optimalizujte své nejproduktivnější okamžiky

Pokud nejste pod extrémním tlakem před blížícím se termínem, využijte plně denní dobu, kdy budete cítit nejvíce  energie, ať už je brzy ráno nebo pozdě večer.

8. Pracujte na předběžné verzi

Ne u každého úkolu dokážete při prvním pokusu odvést dokonalou práci. Připravte tedy hrubý návrh, který můžete doladit později, kdy se budete cítit produktivnější.

Především se nenechte ochromit letargií. Výše uvedené rady vám pomohou udržet pozitivní mysl.

-bn-

Zdroj: Time Management Ninja - praktické tipy pro řízení času
Zobrazit přehled článků ze zdroje Time Management Ninja