Dobrý manažer se učí celý život

Když opustíte školu a začnete pracovat, je někdy obtížné nacházet další příležitosti pro osobní rozvoj.

Ilustrační snímek

Někteří lidé si učení moc neužívají. Nebo snad ani nechtějí, aby je někdo práci zpochybňoval a konstruktivně kritizoval, ačkoli by jim to mohlo pomoci v osobním rozvoji. V jiných případech se lidé rozvíjet chtějí, ale jim chybí jim na to čas. Neustálé učení zkrátka vyžaduje sebekázeň a tah na branku.

Firmy si většinou uvědomují, že když zaměstnanci mají zájem o učení, pomáhá to i firmám samotným zůstat na vrcholu. Šťastní jsou ti zaměstnavatelé, kteří najali ty nejlepší a zaměstnance, kteří jsou bystří, neustále se učí a rostou, aby byli dobře připraveni na všechno, co budoucnost přinese jejich odvětví.

Jak vypadá neustálé učení?

  • Konference
  • Networkingové akce
  • Klasické přednášky a webináře
  • Setkávání s odborníky

Lidé by měli neustále rozvíjet své dovednosti a udržovat je v souladu s nejposlednějšími poznatky, aby mohli firmám pomáhat uspět, protože začít zaostávat je velmi snadné. Neustále se objevují nové trendy a nové best practices, takže neváhejte a snažte se neustále vzdělávat a zdokonalovat. Buďte nenasytní, mějte vášeň pro to, co děláte a zajímejte se o to, jak se to dá dělat lépe, doporučuje nám web business2community.com.

Učení může být cestou k povýšení

Když se zajímáte o svůj další rozvoj a vzdělávání, můžete sdílet s ostatními své myšlenky a objevy. Nadšení a odhodlání pro učení mnohdy z lidí udělá perspektivní kandidáty na povýšení. Je totiž jasné, že jsou ochotni na sobě pracovat. A je pravděpodobné, že jakmile se dostanou do manažerské pozice, budou totéž očekávat od podřízených. Kromě toho samozřejmě nepřetržité učení činí náš profesní život mnohem plnějším a šťastnějším.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com