Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (2/2)

V předchozím článku jsme viděli první krok, který musíte udělat, pokud chcete přerušit řetězec opakujících se selhání a neúspěchů. Bylo to o vašem egu – což je obrovský blokátor, pokud jde o odhalení vašich slabin, o kterých zatím nevíte.

Ilustrační snímek

Jaké další rady pro nás má web addicted2success.com?

Perspektiva třetí osoby: Požádejte přemýšlivé lidi o zpětnou vazbu

Může to být velmi nesnadné. Vyžádáním zpětné vazby od lidí, které respektujete, se otevíráte. Hrozí, že vás tato zpětná vazba zabolí. Musíte si však uvědomit, že možný zisk daleko převyšuje případnou ztrátu.

Každý může mít několik blízkých důvěrníků. Tito lidé by měli být z těch, jejichž názorů si vážíte a kterým důvěřujete. Vyberte si z lidí, kteří:

  • Dosáhli něčeho, co obdivujete
  • Zdá se, že vám rozumí a umí vaše názory kriticky posoudit
  • Jsou ochotni se pravidelně setkávat

Když se setkáte, vytvořte bezpečný prostor, ve kterém vám budou moci poskytnout upřímnou a promyšlenou zpětnou vazbu. Pamatujte, že právě oni dost možná vidí, co vy sami vidět nemůžete. Mělo by vás zajímat, jak vás vnímají. Po získání zpětné vazby pak na jejím základě přehodnoťte své postoje i jednání.

Nebojte se vše zpochybňovat, zůstanete tak připraveni

Nemusíte se však spoléhat jen a pouze na zpětnou vazbu – kriticky uvažovat byste měli neustále. Žádný úspěch, kterého dosáhnete, nikdy nebude konečný a definitivní. Některé z vašich přístupů mohly v minulosti sice přinést dobré výsledky, ale po nějaké době se mohou už ukázat být neúčinnými.

Buďte proto připraveni přehodnotit své smýšlení i svá dlouho zastávaná přesvědčení. Pokud tohoto schopni nebudete, změny vás nakonec předeženou a vy se stanete bezmocnými. Neustále zpochybňujte svůj přístup, své názory i postoje. Přehodnocujte to, co si myslíte a kriticky přemýšlejte o tom, čemu věnujete svou pozornost.

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (1/2)

Aktuální

Musíte znát i ty své slabiny, o kterých zatím nevíte (2/2)