Je snadné vás rozptýlit? Zvolte jeden z těchto kariérních směrů (2/2)

V předchozím článku jsme se dozvěděli, že to, že nás něco snadno rozptýlí, bývá spojeno s osobnostním rysem vyšší otevřenosti k novým zkušenostem. Toho lze využít k rozhodnutí, kterou kariéru zvolit.

Ilustrační snímek

Sečteno a podtrženo, pokud se vám nedaří zlepšovat vaši pozornost a schopnost soustředit se, nejste ztraceni. Schopnost soustředit se a naopak tendence podlehnout rozptýlení jsou nedílnou součástí naší osobnosti. Chcete-li tedy maximalizovat svůj kariérní potenciál, je možná lepší objevit ty role, pro které je vaše přirozenost vaší osobnosti nejvhodnější, radí nám Harvard Business Review.

Pokud snadno podléháte rozptýlením a vyrušením, využijte svého přirozeného zaměření a popřemýšlejte o následujících kariérách:

Konzultant

Existují různé typy poradenství, přičemž účetnictví nebo daně mohou být výjimkou, ale obecně řečeno platí, že poradenství mívá velmi daleko k rutinní činnosti. Jako konzultant tak budete mít mnoho příležitostí, abyste svou otevřenost vůči novým zkušenostem využili. Odbornost je předpokladem kariéry v poradenství, přesto je však rozhodující právě vaše ochota učit se nové věci. Každý z vašich úkolů bude pravděpodobně jedinečný a vy tak budete mít mnoho šancí naučit se něco nového a rozvíjet své odborné znalosti.

Novinář

Můžete také zvážit možnost dát se na žurnalistiku. Tato kariéra často kombinuje prvky všech 3 popsaných profesí:

  • Musíte být schopni umět se propagovat tak, jako podnikatel.
  • Musíte být neustále otevření a umět pohotově reagovat na novinky.
  • Musíte chtít jít od tématu k tématu a nebát se zkoumat nové oblasti.

Všechna rozptýlení a vyrušení, která zažijete, budou pro vás příležitostí k učení. Vaše kariéra nebude ani tak o tom, co už víte, jako o tom, co můžete vědět a co se můžete naučit. Jako novinář se budete neustále učit – což znamená, že budete umět porozumět neustále se měnícímu světu.

-jk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review

Články v sérii

Aktuální

Je snadné vás rozptýlit? Zvolte jeden z těchto kariérních směrů (1/2)

Aktuální

Je snadné vás rozptýlit? Zvolte jeden z těchto kariérních směrů (2/2)