4 důvody, proč i introverti mohou být dobrými manažery

Manažera si většinou představíme jako extrovertního člověka, který rád mluví na veřejnosti, rád se poslouchá, rád ostatní motivuje a je extrémně společenský. Úspěšným manažerem lze ale být i pokud jste spíše introvertního ražení. Bill Gates, Elon Musk nebo i Petr Kellner jsou příklady velmi úspěšných manažerů z řad introvertů. A zde jsou 4 důvody, proč můžou být introvertní manažeři velmi úspěšní.

Ilustrační snímek

Skvělé komunikační dovednosti

I když introverti se obecně cítí lépe o samotě než v davu, dokážou v případě potřeby efektivně komunikovat své nápady a očekávání svému týmu. Často svá slova volí velmi pečlivě a jejich komunikace je čistší a bez zbytečných frází. A má díky tomu také větší dopad na členy týmu.

Schopnost naslouchat

Manažeři z řad introvertů bývají dobrými posluchači. Díky tomu mají lepší pozici pochopit, jak se cítí jejich podřízení a jaké mají obavy. Introverti díky tomu dovedou velmi dobře navazovat pevné mezilidské vztahy se svými jednotlivými podřízenými a budovat si mezi sebou a jimi vzájemnou důvěru.

Smysl pro detail

Introverti mají často od přírody dobře vyvinutý smysl pro detail. Díky tomu jsou schopni věnovat se více projektům najednou a zároveň mít vše pod kontrolou. Nestává se často, že by přehlíželi důležité detaily, a obecně vzato umí předcházet problémům ještě předtím, než vůbec nastanou.

Strategické plánování

Manažeři, kteří jsou zároveň introverty, bývají skvělými stratégy. Už jsme mluvili o jejich smyslu pro detail. Bývají ale také zároveň trpěliví a metodičtí. Když mají udělat nějaké rozhodnutí, nejsou tolik ovlivněni svým momentálním rozpoložením a emocemi. Díky tomu jsou schopni přicházet s kvalitními, realistickými a inovativními strategiemi, které nejsou ani příliš ambiciózní, ale ani příliš odtržené od reality.

 

-mm-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today