Jak se stát úspěšným manažerem?

Jaké jsou předpoklady pro úspěch? Dá se úspěch měřit, když je jeho vnímání natolik individuální? Možná se nad tím často zamýšlíte a každý dílčí úspěch vás jen motivuje k dalšímu výkonu vedoucímu k dalšímu dílčímu úspěchu. Pokud však patříte mezi ty, kteří hledají způsob, jak se z manažera stát úspěšným manažerem, pak pro vás máme několik tipů.

Never stop learning.

Na úspěch neexistuje jediný recept

Samozřejmě neexistuje jediná správná cesta, jak se stát úspěšným, jak zajistit, aby vás členové Vašeho týmu respektovali, uznávali, aby se vašim projektům dařilo atd. Je nutné soustředit se na mnoho různých situací, na které denně narážíte. Jistě jste již na internetu zahlédli rady jako „mějte ve svůj tým důvěru, stanovujte si reálné cíle, chvalte své podřízené, mějte autoritu, buďte organizovaní, plánujte, motivujte pracovníky ve vašem týmu“ a tak dále. To je samozřejmě pravda, úspěšný manažer toho musí zvládat opravdu hodně. Na co byste však neměli mezi těmito radami zapomínat je také sebevzdělávání.

I přesto, že někdo byl obdařen k tomu stát se úspěšným manažerem více než jiný, nestačí jen spoléhat na vrozené schopnosti. Je nutné na sobě neustále pracovat, seznamovat se s dalšími lidmi, kteří Vás svými úspěchy i neúspěchy budou posouvat dál, učit se novým znalostem a dovednostem, zjišťovat si nejnovější trendy ze světa businessu, zkrátka jít tomu všemu naproti. Jak na to?

MBA studium vám zajistí komplexní manažerské vzdělávání

Možností existuje spousta – samostudium, online kurzy a výuková videa, semináře, koučink. Sami to nezvládnete a potřebujete, aby Vás ke studiu někdo motivoval? Pak možná oceníte profesní studium MBA, které poskytuje ucelené vzdělávání manažerů s důrazem na interaktivní výuku a know-how ihned použitelné v praxi.

Pan Ing. Jindřich Salajka, absolvent US-MBA na VUT v Brně, o úspěchu říká: „Všichni dělají chyby, ale úspěšní lidé se z nich dokážou poučit!“

Pan inženýr během čtvrt století nasbíral spoustu zkušeností doma i v zahraničí, pracoval v USA, Asii i Evropě. Z technické profese se dostal až na vrcholové pozice v globálně působících společnostech. Cítil, že potřebuje mnohem širší rozhled, jak pro řízení manažerů, tak naplnění očekávání nadřízených. Proto zvolil MBA studium.

Co říká o MBA studiu na VUT v Brně?

Pro mne byl US-MBA program na Fakultě podnikatelské na VUT v Brně jasná volba. Nenašel jsem žádný jiný program v ČR, jenž by nabízel studium, kde je polovina modulů vedena americkými lektory, a to interaktivní formou s řešením praktických případů.

Jsou to tři semestry, kdy se musíte vzdát podstatné části volných víkendů a během týdne pracovat kromě zaměstnání na přípravě na výuku. Studium je náročné, ale nepochybně nás všechny posílilo a posunulo o kus vpřed.“

US-MBA studium je skvělým kompromisem mezi teorií a praxí, zahrnuje nejen nepřeberné množství informací, ale také řešení reálných případových studií a různých dílčích problémů, které mají výslednou podobu týmové spolupráce, projektů a prezentací. Manažeři pak získávají mezinárodně uznatelný diplom a titul MBA, a to díky diplomu vydanému přímo partnerskou University of St. Francis z USA.

Nezapomínejte na Sokratovo „Vím, že nic nevím“, protože nikdy nebudeme natolik chytří, abychom se nemuseli dále vzdělávat. Žádné studium vám nezaručí úspěch ani vysoké platové ohodnocení, ale může vám výrazně ulehčit cestu!