Čtyři pozitiva, jaká vašemu týmu může přinést teambuilding

Jeden z nejdůležitějších úkolů týmového manažera je tým stmelovat a budovat v něm týmového ducha. Skvělým nástrojem, jak těchto cílů dosáhnout, jsou i teambuildingové aktivity. Ty ale kromě utužování vztahů v rámci týmu a zábavy mohou vašemu týmu přinést i praktické a specifické dovednosti. Zde jsou čtyři pozitiva, která při tom správném přístupu může teambuilding přinést vašemu týmu.

Ilustrační snímek

Utvrzení týmových rolí

Aby tým fungoval hladce a efektivně, je nutné, aby jeho členové měli jasně profilované a rozdělené role. Tyto role se rozdělují zaprvé oficiálně, a za druhé zkušenostmi a postupem času tak, jak se jednotliví pracovníci postupně projevují. Team buildingové akce pomáhají rozpoznat a utvrzovat role jednotlivých členů skupiny.

Podpora kreativity

Podle webu The CEO Refresher pomáhá team building rozvíjet kreativitu jak jednotlivých pracovníků, tak celých skupin. Pro řadu pracovníků znamená team building odklon od každodenní rutiny a pomáhá vidět problémy a způsob jejich řešení z nových úhlů.

Nastavení postupů

Team buildingové aktivity jsou ideálním způsobem, jak si v novém prostředí ozkoušet nastavení a fungování obecných pracovních postupů daného týmu. Postupy, řešení konfliktů a efektivita interní komunikace musí stejně dobře fungovat na team buildingu, jako v kanceláři.

Nalezení dosud neodhalených schopností

Nové prostředí a nestandardní situace, které team buildingové akce přináší, jsou ideálním podhoubím k nalezení nových talentů a schopností jednotlivých pracovníků. Možná zjistíte, že má někdo znalosti, o kterých do té doby nikdo nevěděl, a které mohou být využitelné v budoucnosti.

 

-mm-

Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher