Produktový web (1/2): Musíte znát svého zákazníka

Cílem produktové webové stránky je vyvolání reakce u návštěvníků. Musíte je přesvědčit, aby se do toho pustili a koupili si, to co nabízíte. Měli byste zmínit, jak je váš produkt vyráběn, cenu, za kterou je k dostání, a také jakou podporu a servis poskytujete po nákupu samotném.

Podívejme se na první ze 4 základních faktorů pro vytváření produktových webových stránek maloobchodníků.

Ilustrační snímek

1. Konverze přinese jen stránka, která myslí na zákazníka

Definujte si svého zákazníka. Co je pro něj nejdůležitější? Jde o ideálního spotřebitele, kterého se snažíte svou nabídkou zasáhnout. Je totiž rozdíl v tom, jak lidé konzumují obsah, tak na to myslete.

Mladší lidé (generace Y) prohlížejí a konzumují obsah spíše na mobilních zařízeních. Ti starší (předchozí generace) stále ještě dávají přednost desktopu. Když prodáváte hlavně generaci Y, musíte jim poskytnout informace, které jdou přímo k věci a které jsou snadno stravitelné.

Ať už prodáváte komukoli, využívejte vizualizaci – vizuálně atraktivní nabídka produktů zaujme každého. Mladšímu publiku se opět zavděčíte, pokud doprovodný text bude stručný, doporučuje web business2community.com.

2. Poskytněte odpovědi na otázky

Poskytněte všechny informace, které by váš potenciální zákazník mohl potřebovat. Snažte se odpovědět na každou otázku, která by ho mohla napadnout. V popiscích je tedy zodpovězte a použijte k tomu jazyk a tón, který je charakteristický pro vaši značku. Pro případné další dotazy byste měli poskytnout kontaktní informace.

Pokud například chcete na internetu prodávat brýle, měli byste počítat s tím, že pro takové zboží je z hlediska zákazníka nejlepší dojít do kamenného obchodu a skutečně si je vyzkoušet. Zákazníci potřebují vědět, zda jim vybrané obroučky budou sedět a zda se k nim budou hodit.

Web, který chce prodávat brýle, tedy musí poskytnout skutečně detailní informace o rozměrech. Jen tak si zákazník bude moci být jistý, že mu obroučky sednou a bude ochotný je koupit online.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Produktový web (1/2): Musíte znát svého zákazníka

Aktuální

Produktový web (2/2): Recenze ano, registrace ne