Jak vybrat perfektní oblek - tipy od předního návrháře

Na lidi, kteří vydělávají mnoho peněz a kupují si větší auta než kdokoliv na světě, jsou Američané trochu pozadu, když přijde na odívání. Výběr obleku se řídí několika základními pravidly, které z muže – starého nebo mladého - udělají perfektně vypadajícího podnikatele, zaměstnance atd.

- Zpracování. Když už vydáváte tisíce, měl by být kvalitně vyrobený. Dbejte na kvalitní provedení švů a střihu, preferujte ruční práci.

- Látka. Při jejím výběru byste měli přemýšlet o tom, jak často a kam budete oblek nosit. Pokud ho plánujete mít denně do práce, nevybírejte příliš jemnou látku, brzy ji „onosíte“.

- Střih. Velký počet Američanů nosí sako, které je o dvě čísla větší, než by potřebovali. Pokud nechcete vypadat jako gorila, vyhněte se tomu a pořiďte si takové, které vám bude sedět dobře v ramenou.

- Kalhoty. V současné době je trend nízko střižených, které mají podobný střih jako rifle – bokovky. To může vyzdvihnout štíhlou postavu, ale pokud nejste „model“, volte vyšší střih, který vám nohy opticky prodlouží.

- Velikost košile. Snažte se sehnat takovou velikost a střih, které vám co nejlépe padnou.

- Barvy. Nenoste více než tři najednou. Kombinovat různé odstíny jedné barvy je v pořádku, ale pozor na kontrast barev košile a kravaty.

- Opatrně se vzory. Nenechte se unést – dobré pravidlo je, pokud jste v tomto ohledu odvážní, ale nechcete vypadat jako blázen – vybrat si vzor, který bude na všech částech a obměňit jeho měřítko.

- Doplňky a koordinace. Pokud si vyberete kontrastní barvu, je třeba, aby vaše ponožky, manžetové knoflíčky a kravata měly stejný odstín. Můžete si koupit konfekční oblek a nechat si pouze upravit ramena a torzo. Dobrý krejčí dokáže zázraky.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com