Chcete prodat více zboží?

Několik tipů pro znásobení prodeje:

1. Udržujte kontakt se svými zákazníky. Pokud uzavřete s někým obchod poprvé, stačí třeba jen děkovný email, do kterého můžete zahrnout reklamu na další produkty z vaší nabídky. Informace o nových produktech či změnách v ceníku je dobré zasílat pravidelně.

2. Při uzavírání objednávky nabídněte zákazníkovi nějaké extra produkty, nebo bonus za zvýhodněnou cenu. Zákazník tak může svou objednávku ještě na poslední chvíli rozšířit.

3. Motivujte své stávající zákazníky k přilákání zákazníků nových. Řekněte jim například, že pokud se jim podaří přesvědčit další 4 lidi, aby se zaregistrovali na vašich webových stránkách, dostanou při příští objednávce výraznou slevu.

4. Dejte vašim zákazníkům možnost dále prodávat vaše produkty pomocí komisního prodeje.

5. Můžete se pokusit podpořit prodej méně žádaného zboží tak, že jej zahrnete do výhodného balíku produktů, spolu se zbožím, které jde dobře na odbyt.

6. Jestliže doručujete zboží poštou, přidejte do balíku se zbožím seznam souvisejících produktů a jejich ceník. Může jít o různé příslušenství, doplňky, vylepšení, zvláštní služby, atd. Pokud budou zákazníci spokojeni s produktem, který si od vás koupili, rádi si k němu pořídí příslušenství.

7. Nabízejte také dárkové poukazy. Zákazník si poukaz koupí, někomu ho věnuje a ten potom přijde směnit poukaz za zboží. Většinou koupí také něco navíc a ještě k tomu máte nového zákazníka.

8. K prodávanému zboží či k zásilkám přidávejte reklamní produkty s logem vaší firmy. Může se jednat o reklamní hrnečky, samolepky, kšiltovky, trička, atp.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley