Chcete uspět? Přijměte nepohodlí a nebojte se nečekaných proher

Ilustrační snímek

Australští dobrodruzi Cas a Jonesy uskutečnili odvážnou výpravu. Podstoupili značná rizika a vydali se na cestu přes Tasmanovo moře (které je mezi Austrálií a Novým Zélandem a je zhruba 2 000 km široké). Investovali do příprav několik let svého života a utratili všechny své peníze, dokonce se vzdali svých zaměstnání.

Zažili momenty těžké frustrace, zpoždění (když například zjistili, že musejí nechat zcela předělat své plavidlo) a nepohodlí, ale těmito pocity marnosti se příliš nezabývali. Když uvízli kvůli silnému větru, vytrvali a šli dál. Svou neuvěřitelnou cestu uskutečnili a nyní jsou inspirací pro ostatní. Na jejich příběh a inspiraci pro nás upozornil článek na webu addicted2success.com.

Když se vám něco povede, musíte už mít v hlavě další cíl

Dobrodružství Case a Jonesyho vyžadovalo, aby tři a půl roku pracovali na jedné a té samé věci, aby se na ni zcela soustředili. Během toho období se ostatní části jejich života, od kariéry až po osobní vztahy, nijak nerozvíjely. Co však uděláte se svým životem, když dosáhnete velkého úspěchu?

Nejlepší způsob, jak se s velkým úspěchem vypořádat, je podle nich stanovit si další cíl. Ten čas, kdy neděláte nic, by vás totiž mohl ochromit a pro vás by jakýkoli další pohyb nějakým dalším směrem byl obtížný. Lepší je odrazit se od svého úspěchu a hned začít usilovat o něco dalšího. Nesmíte dopustit, abyste stagnovali, protože pak by mohlo být velmi těžké se znovu rozjet.

Můžete inspirovat ostatní

Tito dva dobrodruzi během své expedice zjistili, že se v nich ukrývá mnoho schopností. Také vybudovali a zocelili svou mentální sílu. Jakmile naleznete tuto svou vnitřní sílu, budete schopni ji nalézat a podporovat také v ostatních.

Když Cas a Jonesy mluví v korporacích, vždy sledují plamínky a jiskry, které zažehávají v očích svých posluchačů. Po vystoupení se za nimi lidé obvykle zastaví na pár slov a řeknou jim, že nyní udělají něco pro uskutečnění svých vlastních snů. To je ten nejkrásnější účinek, jaký může jejich vyprávění o dobrodružné cestě mít. Jejich posluchači předtím něco postrádali a nyní to nalezli díky jejich prezentaci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success