Čtyři kariérní rozhodnutí, která vás posunou blíže k vysněné manažerské pozici

Máte aspirace na to stát se manažerem nebo manažerkou? Víte, že chcete vést lidi a že chcete postoupit do seniorní pozice? Zdá se vám, že byste byli dobrým lídrem a že máte na to vystoupat po kariérním žebříku výše? K tomu, aby se vám tento postup vzhůru podařil, musíte vykazovat určitý přístup a určité vlastnosti. A v tomto článku si ukážeme čtyři kariérní rozhodnutí, která vám z dlouhodobého hlediska pomohou postoupit po kariérním žebříku vzhůru na manažerskou pozici.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server The Muse.

Nezapomeňte okolí připomínat své úspěchy.

Mnoho lidí je šikovných, zkušených a produktivních, ale jejich úspěchy a tvrdá práce zapadnou kvůli tomu, že se bojí ozvat a pochlubit se se svými úspěchy. Neznamená to, že musíte každému na potkání neustále podsouvat, jak jste skvělí. Ale když se vám nějaký projekt skutečně povede, musíte to umět svému okolí i prodat.

Buďte se všemi za dobře. Opravdu se všemi.

Dobrý manažer (nebo aspirující manažer) musí být za dobře skutečně se všemi. Jak se svými kolegy, tak s nejvyšším managementem i se svými podřízenými. Dokonce i s uklízečkou, se kterou se potkává na chodbě.

V urgentních situacích nejdříve řešte problémy. A teprve poté se ptejte, co za to.

Devizou kvalitního lídra a seniorního pracovníka, na kterého je spoleh, je, že vždy takříkajíc kope za svého zaměstnavatele. Pokud tedy nastane určitá krizová situace, která vyžaduje extra pozornost nebo přesčasy, dotyčný pracovník musí být připraven se k situaci postavit čelem a vyřešit ji. A teprve potom se ptát, co za to od firmy dostane. To samozřejmě ale neznamená, že se o odměnu po úspěšném zvládnutí projektu nepřihlásí.

Nebojte se ozvat a přijít s vlastní iniciativou.

Pracovník aspirující na seniorní nebo manažerskou pozici musí mít zdravé sebevědomí, nesmí se bát ozvat a pokud má nějaký nosný nápad nebo připomínku, musí se umět přihlásit o slovo a konstruktivně se vyjádřit nebo nabídnout pomoc.

 

-mm-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse