Six bad habits you as a manager should immediately put a stop to

Šest zlozvyků, které musíte coby manažer ihned přestat dělat

The modern age brings many risks and lifestyle diseases which, in combination with ever increasing demands in terms of work performance, can affect anybody and especially managers. Which six modern bad habits and maladies should you as a manager avoid so as to prevent burnout and collapse, and enable yourself to give the best possible work performance?

Not delegating work

Many managers prefer doing work themselves instead of delegating it to their employees. But if this habit is so strong that it starts limiting you, you should consider whether you are surrounded by the right people, given that you do not trust them that much.

Active procrastination

Many people busy themselves at work with things that are not really productive at all. Time is a valuable commodity that must be used with maximum circumspection. Do not hide behind non-productive work and imagine you are working.

No breaks

Working without any breaks is ultimately counter-productive. According to The Balance, you should take a few minutes' break at least every hour. Your work will then be more effective, concentrated and creative.

Sleep deprivation

Little sleep is another lifestyle disease which sooner or later will manifest itself in your personal and work life. Do not underestimate lack of sleep, and learn to regard sleep as a priority.

Not listening to employees

Every manager can learn a lot from their subordinates, whose initiatives might present a unique point of view on a given issue. But not every manager listens to their employees, which is wrong.

Obsolete technology

Little investment in new technologies and software can eventually have a strong negative impact on the results of the whole business team. Do not lag behind current developments, and do not give competitors the advantage of your using obsolete technology.

 

-mm-

    Šest zlozvyků, které musíte coby manažer ihned přestat dělat

    Moderní doba sebou nese mnoho rizik a civilizačních chorob, které v kombinaci se zvyšujícími se požadavky na výkony pracovníků mohou vážně zasáhnout kohokoliv, a manažery obzvlášť. Kterých 6 moderních zlozvyků a neduhů byste si měli coby manažer odpustit, abyste nevyhořeli, nezhroutili se a podávali co nejlepší pracovní výkon?

    Nerozdělování práce

    Mnozí manažeři radši dělají vše sami, než aby práci delegovali na kolegy a podřízené. Pokud ale tento zlozvyk dosahuje takové míry, že vás omezuje, měli byste se zamyslet, jestli jste obklopeni těmi správnými lidmi, když jim natolik nevěříte.

    Aktivní prokrastinace

    Mnoho lidí je v práci vytížených aktivitami, které vlastně vůbec nejsou produktivní. Čas je drahocenná komodita, se kterou je nutné zacházet maximálně obezřetně. Neschovávejte se za neproduktivní práci s myšlenkou, že něco děláte.

    Žádné přestávky

    Pracovat bez přestávek je ve výsledku kontraproduktivní. Podle serveru The Balance byste si každou hodinu minimálně měli dát několikaminutovou přestávku. Vaše práce pak bude efektivnější, soustředěnější a kreativnější.

    Spánkový deficit

    Málo spánku je jedna z civilizačních chorob, které se dříve nebo později projeví ve vašem osobním i pracovním životě. Nepodceňujte nedostatek spánku a naučte se brát spánek jako prioritu.

    Nenaslouchání zaměstnancům

    Každý manažer se může mnoho naučit od svých podřízených. Jejich podněty mohou poskytovat jedinečný vhled do dané problematiky. Ne každý manažer ale svým zaměstnancům naslouchá, a to je špatně.

    Zastaralé technologie

    Málo investic do nových technologií a softwaru může ve výsledku silně negativně ovlivnit výsledky celého obchodního týmu. Nezaostávejte za vývojem a nedávejte vaší konkurenci výhodu tím, že používáte zastaralé technologie.

     

    -mm-  

    Zdroj: The Balance - americký server zaměřený na peníze a kariéru
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Balance
    Štítky: Leadership