How to tell you are ready for a management role

Jak poznat, že jste připraveni na manažerskou roli?

Are you about to be promoted? Are you aspiring to become a manager or planning to found your own company where you will lead others? Are you unsure whether you are prepared for this new role? Here are some traits every manager should have and if you lack any of them, it may be time to start working on them.

According to Business Know-How, the key traits of a successful manager are ...

... empathy

The ability (and willingness) to empathise with other people is key in motivating them. Thus a good leader must above all be empathetic.

... necessary hard skills

Even if you have excellent soft skills, you must possess also the relevant hard ones. This technical knowledge will help you understand how the team and its individual members function.

... communication skills

Effective communication is key to the functioning of the team as a whole. A good manager is primarily a good speaker and an expert in interpersonal communication, able to inspire and "read" others.

... patience

Not everybody has the same attitude and values as you. A manager must be able to lead people who are different to themselves; therefore, a manager must be tolerant, patient and understanding.

... authority

Even the best and most skilled manager will fail if they do not have the necessary authority. Fortunately, this can be learned; you do not have to be born with it. So if you feel you lack authority, don't worry; just start working on it.

 

-mm-

    Jak poznat, že jste připraveni na manažerskou roli?

    Čeká vás povýšení? Aspirujete na manažerskou roli nebo se chystáte založit vlastní podnik, ve kterém budete vést ostatní? A nejste si jistí, jestli jste na svoji novou roli připraveni? Zde je několik vlastností, které by měl mít každý manažer, a pokud některým z nich nevládnete, je možná na čase na nich zapracovat.

    Podle Business Know-How patří mezi klíčové vlastnosti úspěšného manažera...

    ... schopnost empatie.

    Schopnost (a ochota) vcítit se do ostatních lidských bytostí je zcela klíčová pro jejich motivaci. Dobrý lídr proto musí být především empatický.

    ... potřebné tvrdé dovednosti.

    I pokud máte skvělé měkké dovednosti, je nutné disponovat i relevantními tvrdými dovednostmi. Tedy technickými znalostmi, které vám pomohou chápat fungování celého týmu i práci jeho členů.

    ... komunikační dovednosti.

    Efektivní komunikace je klíčová pro fungování celého týmu. Dobrý manažer je především dobrý řečník a odborník na mezilidskou komunikaci, který dovede ostatní úspěšně inspirovat i takzvaně „číst“.

    ... trpělivost.

    Ne všichni mají stejný přístup a stejné hodnoty, jako vy. Manažer musí umět vést i ty lidi, kteří jsou mu nepodobní, a proto se musí vyznačovat určitou trpělivostí, tolerancí a chápavostí.

    ... autorita.

    Sebelepší a sebeschopnější manažer neuspěje, pokud nemá i potřebnou dávku autority. Ta se naštěstí dá naučit a nemusíte se s ní rodit. Pokud tedy máte pocit, že se vám ji nedostává, nezoufejte a začněte na své autoritě pracovat.

     

    -mm-

    Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How
    Štítky: Leadership