Five essential skills in a management position

5 dovedností, bez kterých se na manažerské pozici neobejdete

If you want to become a manager or are about to be promoted, you may be wondering how best to prepare for your new role. Fortunately, most traits that are essential for a manager can be learnt. This article describes five such skills you should focus on when preparing for your new position.

Systematic approach and organisation of work

As The Muse states, a good manager plans thoroughly; moreover, they schedule sessions in which they plan systems and strategies for their future work.

Listening skills

Leading others is an interactive process. Without the ability to listen to other people and a willingness genuinely to think about what they say, you can never become a good leader.

Helping others

Another key personal trait is a willingness and ability to help others, give advice and act as a mentor (in a positive sense). Your behaviour should clearly show your interest in bringing out the best in others.

Adaptability

A leader knows that every person is an individual, and treats them as such. Through their behaviour a leader inspires, but at the same time they are able to talk to different people in a way that suits them.

Willingness to delegate work

Leaders cannot do everything on their own; they should also allow other people a certain level of autonomy and trust. You have to know the strong points of individual workers and give them your full support.

 

-mm-

    5 dovedností, bez kterých se na manažerské pozici neobejdete

    Pokud se chcete stát manažerem, nebo vás povýšení v dohledné době čeká, asi si říkáte, jak se na svoji novou roli co nejlépe připravit. Většina vlastností, které jsou klíčové pro výkon práce manažera, se naštěstí dá naučit. V tomto článku si ukážeme pět takových dovedností, na které byste se při přípravě na svoji novou roli manažera měli zaměřit.

    Systematický přístup a organizace práce

    Jak uvádí The Muse, správný vedoucí důkladně plánuje. A co víc, má pravidelně nastavené chvíle, kdy plánuje další strategie a systematizuje svoji budoucí práci.

    Schopnost naslouchat

    Vedení ostatních je interaktivní proces. Bez schopnosti naslouchat ostatním a bez ochoty skutečně přemýšlet nad tím, co nám jiní lidé říkají, se nikdy nemůžeme stát dobrým vedoucím.

    Pomáhání ostatním

    Další klíčovou vlastností leadera je ochota a schopnost pomáhat ostatním, dávat jim rady, mentorovat je (v pozitivním smyslu). Z vašeho chování by mělo být jasné, že vám jde o to, aby ostatní nalezli to nejlepší v sobě.

    Přizpůsobivost

    Vedoucí by si měl uvědomovat, že každý jedinec je specifický. Svým jednáním své podřízené inspiruje, ale zároveň při jednání s různými lidmi je schopen bavit se s nimi způsobem, který jim vyhovuje.

    Ochota delegovat práci

    Vedoucí by neměl pouze vše dělat sám a nejlépe, ale měl by ostatním dávat určitou míru autonomie a důvěry. Musíte vědět, v čem je kdo dobrý, a v této aktivitě jej maximálně podporovat.

     

    -mm-

    Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse
    Štítky: Leadership