Nastává sociální změna. Firmy si budují tvář odpovědného zaměstnavatele

Rozhovor s Mgr. Yvonou Hartlovou, manažerkou projektu Firma pro zdraví

Proč jste si v rámci podpory CSR aktivit ve firmách zvolili právě hodnotu zdraví?

Základním důvodem, proč se pozornost našeho projektu zaměřuje na zdraví, je prostá skutečnost, že je dobré být zdravý a těšit se spolu se svými blízkými ze všeho, co zdravý a plný lidský život přináší. Zdraví se týká všech lidí. Bohužel, jeho hodnotu si mnozí lidé uvědomí, až když onemocní. Cestou k lepšímu pochopení by podle mého názoru mohla být inspirace a vzdělávání na pracovištích. Aktivita jedinců je důležitá, ale sdílení hodnot v rámci firem s velkým přesahem do rodin a společnosti má obrovský společenský význam.

Péče o vlastní zdraví není tedy „společenskou povinností“, ale zejména důležitým osobním zájmem, jehož naplnění má i příznivé sociální důsledky. Právě ty by měly být motivem pro zaměstnavatele, aby se o zdraví svých zaměstnanců zajímali, převzali svou část odpovědnosti a pomohli co největšímu počtu lidí najít svou cestu ke zdraví. Výstižně hodnotu zdraví vyjadřuje výrok bývalého generálního ředitele SZO Halfdana Mahlera: „Zdraví není všechno, ale všechno ostatní bez zdraví nestojí za nic.“ 

Do you want to read the whole article?
Get a subscription for free or from CZK 58 per month

For companies, the subscription costs from CZK 1,490 per year plus VAT. For private persons and self-employed persons for CZK 690 per year, including VAT.

Attention: Special Offer, by the end of the year use the offer for 30 days for CZK 149. However, you can also get the subscription for free.

Don't know how to proceed? See the complete subscription terms or contact us.