Zuzana Železníková

Zuzana Železníková, nová generální ředitelka společnosti Heineken Česká republika

Zuzana Železníková se stala novou generální ředitelkou společnosti HEINEKEN Česká republika. Dosavadní ředitel Erik Hamel bude své bohaté zkušenosti zúročovat ve společnosti HEINEKEN Švýcarsko, a to rovněž ve funkci generálního ředitele.

Zuzana Železníková zahájila svou kariéru ve slovenské společnosti HEINEKEN v roce 1996. Začínala jako manažerka prodeje, prošla různými seniorskými pozicemi v obchodě, marketingu a distribuci. V roce 2007 byla z pozice komerční ředitelky jmenována generální ředitelkou společnosti Brasserie Almaza v Libanonu. Stala se tak jednou z pouhých tří generálních ředitelek zastávajících tento nejvyšší post v jednotlivých zemích. HEINEKEN přitom působí ve zhruba 170 zemích světa, pozice generálního ředitele je ve všech ostatních případech reprezentována muži. Koncem roku 2010 převzala vedení pobočky v Tunisku.

Během působení na uvedených postech úspěšně vyřešila řadu krizových situací a řídila reorganizaci společnosti. Iniciovala dále nový přístup k portfoliu a programy na úsporu nákladů. Dařilo se jí tak společnost přizpůsobovat měnícímu se podnikatelskému prostředí.

Zdroj: HEINEKEN Česká republika, a.s.