Zentiva má v České republice nové vedení, Boris Sananes střídá Soňu Porubskou

Boris Sananes se stává novým generálním manažerem společnosti Zentiva v České republice. Ve funkci střídá dosavadní generální manažerku Soňu Porubskou, která se přesouvá do globálního vedení společnosti na pozici Head of Corporate Affairs.

Boris Sananes, Zentiva

Boris Sananes nastoupil do Zentivy v roce 2014. Během svého dlouholetého působení tak měl možnost zažít fungování společnosti z různých úhlů pohledu. Ještě než byl jmenován na pozici generálního ředitele pro Českou republiku - vůbec největšího trhu společnosti, jejíž příběh se začal psát už před 530 lety - zastával v Zentivě různé vedoucí pozice. Boris Sananes se narodil ve Francii. Vystudoval obchod a finance na ESC Chambery a následně se kariérně věnoval oblastem jako Business Excellence, Sales a Trade.

Jsem poctěn, že jsem získal důvěru k převzetí nové role ve vedení společnosti. Zentiva má v České republice krásnou historii, skvělý tým lidí i portfolio produktů. Cítím silnou zodpovědnost a tlak, který ale vnímám velmi pozitivně. Je to sice obrovská výzva, ale těším se na ni,“ říká Boris Sananes, nový generální ředitel Zentiva Česká republika.

Do nové pozice nastupuje s empatií a pokorou, což jsou podle něj nejdůležitější vlastnosti úspěšného lídra: „Věřím, že každý člověk pracuje nejlépe, když má pozitivní motivaci k dosažení cíle a dostává se mu prostoru dělat i nelehká rozhodnutí. Vždy jsem se snažil tvořit příjemné prostředí důvěry mezi kolegy, a v tom hodlám pokračovat i nadále,“ dodává Boris Sananes.

Boris Sananes střídá na své pozici Soňu Porubskou, která přebírá novou funkci v globální centrále Zentivy v Praze. Na pozici Head of Corporate Affairs bude zastupovat společnost v nadnárodní asociaci generických výrobců „Medicines for Europe“ a vrátí se také do představenstva České asociace farmaceutických společností (ČAFF). Zaměří se na přínos Zentivy jako farmaceutického výrobce v Evropě a zásadní roli, kterou společnost hraje při podpoře veřejného zdraví. V roce 2022 se bude věnovat předsednictví České republiky v Evropské unii, které se uskuteční v druhé polovině tohoto roku. Soňa Porubská odvedla vynikající práci při svém vedení společnosti v České republice a na Slovensku. Díky ní je dnes česká Zentiva předním hráčem na trhu.

Umožnovat našim lidem pracovat na správných pozicích ve správný čas je naší dlouhodobou strategií. Boris a Soňa jsou toho skvělým příkladem. Předat vedení společnosti do rukou talentů nové generace je vždy speciálním a výjimečným okamžikem. Plně věříme, že se Borisovi povede vést Zentivu na našem domácím trhu vstříc úspěšné budoucnosti,“ říká Ines Windisch, Head of HR, Communication & Sustainability.

Být úspěšným lídrem pro mě znamená několik jednoduchých věcí. Musíte mít kolem sebe ty nejlepší lidi, nejlepší strategii a její nejlepší provedení. Na českém trhu hrajeme významnou roli partnera, na kterého se mohou pacienti spolehnout. Abychom si tuto roli udrželi, musíme kontinuálně pracovat na prohlubování vztahů s našimi partnery, bezchybně zajišťovat plynulé dodávky, a vstupovat do nových terapeutických oblastí. Bude mou nejvyšší prioritou toto vše zorganizovat, a vést Zentivu na cestě za úspěchem na českém trhu,“ říká Boris Sananes o své nové pozici.