Zdeněk Pilz

Zdeněk Pilz, nový ředitel Oracle Czech

Generálním ředitelem společnosti Oracle Czech se od června stal Zdeněk Pilz, dosavadní ředitel Sun Microsystems Czech. Ve funkci nahradil Milana Sameše, jenž firmu opustil. Zdeněk Pilz působil v Sun Microsystems 12 let, od roku 2004 jako generální ředitel pro Českou republiku.

Mezi jeho největší úspěchy v této roli patřilo vybudování silného kompaktního týmu, který se stal významným a respektovaným hráčem na českém trhu, zdvojnásobení obratu v průběhu pěti let a trvalý meziroční růst nejen obratu ale i zisku. Pod jeho vedením se podařilo vybudovat silná partnerství s klíčovými systémovými integrátory, získávat a rozvíjet strategické projekty v oblasti veřejné a státní správy, telekomunikací a v bankovních a finančních službách.

V české pobočce Sun pracoval od roku 1998, nejprve jako obchodní manažer pro strategické aliance a zakázky, později navíc se zodpovědností i za partnerské prodeje. Před nástupem do Sunu pracoval Zdeněk Pilz téměř 4 roky v IBM, svoje působení v IT průmyslu zahájil v Software602.

Zdeněk Pilz vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Je místopředsedou představenstva ICT unie (dříve SPIS), současně je zapojen v dalších aktivitách jako je Americká obchodní komora a Prague Business Club.