Zdeněk Dutý

Zdeněk Dutý, nový obchodní ředitel pro státní správu a partnerský prodej společnosti DELL

Zdeněk Dutý byl nově jmenován do funkce obchodního ředitele pro státní správu a partnerský prodej. Do společnosti DELL přichází z Telefónica O2, kde zastával od roku 2007 pozici ředitele pro prodej veřejné správě. V nové funkci nahradí oficiálně Jiřího Kyselu, který po svém jmenování generálním ředitelem Dell Computer tuto pozici uvolnil.

Zdeněk Dutý vystudoval obor Automatizované systémy řízení na Vysoké škole ekonomické v Praze. Již v průběhu studií pracoval na významných projektech ve Výpočetním centru VŠE a Výzkumném ústavu matematických strojů Praha. Po ukončení studií nastoupil jako samostatný vědecko-výzkumný pracovník do společnosti PVT (dnes Asseco ČR). S bohatými zkušenostmi s vývojem software stál v roce 1990 jako jeden ze zakladatelů u zrodu společnosti APP Systems (dnes NESS ČR), kde dva roky pracoval na pozici ředitele divize vývoje aplikačního programového vybavení.

V roce 1992 s dalšími společníky založil společnost DELTAX Systems a. s., kde v průběhu patnáctileté kariéry zastával pozice ředitele divize systémové integrace, obchodního ředitele a místopředsedy představenstva. S jeho přispěním vyrostla společnost DELTAX Systems do stavu, kdy se řadila do TOP 10 systémových integrátorů, TOP 20 IT a získala řadu dalších prestižních ocenění za svou práci. V roce 2007 se podílel na prodeji společnosti strategickému investorovi Telefónica O2.