Zbigniew Walkiewicz

Zbigniew Walkiewicz, nový ředitel prodeje Nestlé pro český a slovenský trh

Od března 2012 převzal pozici ředitele prodeje Nestlé pro český a slovenský trh se sídlem v Praze pan Zbigniew Walkiewicz. Nahrazuje ve funkci pana Mike Jopsona, který bude pokračovat ve své kariéře jako ředitel Nestlé pro rozvoj spolupráce s Tesco se sídlem v Británii. Pan Walkiewicz navíc bude odpovědný za koordinaci oblasti prodeje Nestlé napříč trhy střední Evropy.

Pan Walkiewicz získal rozsáhlé manažerské zkušenosti během 18 let strávených v Nestlé. Do Nestlé nastoupil roku 1994 v Polsku. Na polském trhu se ujal řady úkolů v oblasti prodeje a projektového řízení pro podporu rozvoje poptávky. V roce 2001 se přesunul do centrály Nestlé ve Švýcarsku a půldruhého roku pracoval v projektovém týmu GLOBE pro rozvoj poptávky (oblast prodeje, marketingu a rozvoje prodejních kanálů). V roce 2003 se stal ředitelem prodeje Nestlé pro Ukrajinu a Moldávii. V roce 2006 se vrátil do společnosti Nestlé Polska a stal se ředitelem prodeje pro polský trh a členem evropského řídícího výboru Nestlé pro prodej. Od podzimu 2010 si dále rozšiřoval své manažerské zkušenosti jako Nestlé Country Manager pro Bulharsko, a tuto pozici zastával až do nedávna, před svým příchodem do Prahy.

Pan Walkiewicz (47) absolvoval Varšavskou Polytechniku a manažerský institut IMD v Lausanne. Kromě své rodné polštiny hovoří anglicky, rusky a bulharsky. Při jeho pobytu v Praze jej doprovází manželka a syn. Jeho koníčky jsou cestování, fotbal a golf.