Výzkum a preklinický vývoj inovativních přípravků proti nádorovým onemocněním bude v SOTIO řídit Martin Steegmaier

SOTIO Biotech, biotechnologická společnost vyvíjející léky proti nádorovým onemocněním a vlastněná skupinou PPF, oznámila jmenování Martina Steegmaiera, Ph.D., MBA, do funkce Chief Scientific Officer (ředitel útvaru výzkumu a preklinického vývoje). Martin Steegmaier má více než dvacetileté zkušenosti v oblasti výzkumu a vývoje nových léčivých přípravků v onkologii i souvisejícího obchodního rozvoje. Jeho znalosti a zkušenosti z biotechnologického sektoru a imunoonkologie zásadně pomohou v posouvání nadějných přípravků z fáze preklinického výzkumu do klinického vývoje.

Martin Steegmaier, SOTIO Biotech

„Jako zkušený odborník i manažer bude hrát Dr. Steegmaier v nejvyšším vedení společnosti SOTIO neocenitelnou roli při dalším rozvoji našeho portfolia inovativních protinádorových přípravků,“ uvedl generální ředitel SOTIO profesor Radek Špíšek.

„Tým kolegů v SOTIO dělá v oblasti klinického vývoje skvělou práci, což dokládají i pokroky a průběžné výsledky klinických studií v roce 2022. Těší mě, že se budu moci podílet na těchto aktivitách i na preklinickém výzkumu a věřím, že společně vyvineme nové metody léčby a zdokonalíme léčebné postupy pro onkologické pacienty, pro něž dnes neexistuje účinná léčba,“ podotkl Dr. Steegmaier.

Dr. Steegmaier má v oblasti výzkumu a vývoje nových léčiv více než dvacetileté zkušenosti. Naposledy působil jako ředitel výzkumu ve společnosti MorphoSys, kde řídil globální tým zabývající se nejmodernějšími imunoonkologickými metodami. Pracoval také jako vedoucí oddělení výzkumu onkologických léčiv společnosti Boehringer Ingelheim. Později působil u společnosti Roche Pharmaceuticals jako vedoucí výzkumného oddělení velkých molekul. Vystudoval na Northern Arizona University, titul MBA získal na Edinburgh Business School ve Velké Británii a Ph.D. v oboru biochemie na Basilejské univerzitě ve Švýcarsku. Působil také jako výzkumný pracovník na Stanfordově univerzitě v Kalifornii.