Výkonným ředitelem společnosti Bankovní identita jmenován Marek Růžička

Výkonným ředitelem společnosti Bankovní identita se s účinností od září stal Marek Růžička (46 let). Předsedou představenstva společnosti Bankovní identita byl zvolen Jan Blažek (42 let).

Marek Růžička, BankId

"Pracovat pro Bankovní identitu je pro mě velkou ctí a výzvou. Chci se zaměřit na to, aby co nejvíce firem umělo nabízet výhody bankovní identity svým klientům. Bankovní identita má obrovský potenciál, je to skutečně revoluční nástroj a jsem si jistý, že bude patřit k hlavním hnacím motorům celkové digitalizace České republiky," říká Marek Růžička.

Firmám bankovní identita přináší zjednodušení podnikání, více klientů a jejich rychlejší a pohodlnější obsluhu. Bankovní identita vám usnadní přihlašování a ověřování, potvrzování transakcí a umožní digitálně podepisovat dokumenty. Využití služeb bankovní identity bude stále více,” doplňuje Jan Blažek, který je u projektu bankovní identity od samého počátku.

Marek Růžička poslední tři roky rozvíjel českou technologickou společnost Datasys z pozice generálního ředitele. Profesní dráhu zahájil v roce 1998 v globální poradenské společnosti Accenture, kde pracoval jako konzultant pro řízení technologických a organizačních změn a systémovou integraci. Později působil v konzultační divizi Hewlett-Packard jako manažer pro aplikační vývoj a infrastrukturu a jako ředitel divize HP Software. Od roku 2010 měl na starosti řízení obchodních týmů pro korporátní zákazníky ve společnosti O2 Czech Republic, vedení Business divize O2 a následně vedení divize sítí a IT v roli provozního ředitele společnosti.

Marek Růžička je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, se kterou nadále externě spolupracuje při hodnocení doktorských disertačních prací. Působí také jako mentor inovačních projektů v akcelerátoru StartupYard.

Společnost Bankovní identita pomocí digitální platformy BankID propojuje firmy a instituce s bankami. Pro občany představuje bankovní identita prostředek, pomocí kterého se mohou bezpečně a jednoduše elektronicky prokázat při používání online služeb státu, třeba na Portálu občana, firem nebo institucí. Používá se stejně, jako funguje přihlašování k internetovému bankovnictví.