Viktor Šaroch

Viktor Šaroch, nový ředitel divize Management Services ve společnosti TÜV SÜD Czech

Řízením divize Management Services v přední certifikační společnosti byl pověřen Mgr. Viktor Šaroch, PhD. Jeho hlavním úkolem je rozvoj portfolia stávajících a nových služeb TÜV SÜD v tomto oboru.

Viktor Šaroch nastoupil do společnosti TÜV SÜD Czech v březnu 2011 na pozici Business Area Manager pro oblast vybraných systémů ISO a s platností od července převzal řízení divize Management Services. Kromě monitorování a zlepšování současných procesů poskytování systémových certifikací patří mezi jeho nové úkoly rozvoj certifikace systému hospodaření s energií podle standardu EN 16001, včetně výstavby procesu, vybudování kapacit a následné akreditace. Jeho výhodou je zkušenost z jiných certifikačních firem – je kvalifikovaným auditorem pro systémy managementu kvality, bezpečnosti práce, environmentu a společenské odpovědnosti. Kromě toho je i ověřovatelem skleníkových plynů a zpráv trvalé udržitelnosti.

„Velkou předností TÜV SÜD v České republice je její široký záběr rozmanitých služeb pro podnikatelský sektor. V konkurenčních společnostech jsou procesy poskytování služeb částečně nebo zcela odděleny. U nás je možné a přímo žádoucí, abychom byli všichni schopni nabídnout komplexní služby. Tento moment považuji za klíčový pro další rozvoj společnosti TÜV SÜD Czech,“ uvádí ke svému jmenování a plánovaným cílům nový ředitel divize Management Services.

Před nástupem do TÜV SÜD Czech pracoval Šaroch v certifikační společnosti na pozicích auditora, školitele, ověřovatele, Business Development Managera a v letech 2006 až 2008 také jako výkonný ředitel a jednatel. Viktor Šaroch vystudoval přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, obor ochrana životního prostředí a na Vysoké vojenské škole pozemního vojska ve Vyškově pote získal doktorát zaměřený na environmentální management. Je ženatý, má osmiletou dceru a mezi jeho zájmy patří sport, hudba a příroda.