Veronika Ivanović, Vodafone

Veronika Ivanović, nová ředitelka HR pro Technologie Vodafone Group

Veronika Ivanović bude od 1. srpna 2018 vést oddělení lidských zdrojů pro Technologie Vodafone Group. Stane se tak po skoro 4 letech v českém Vodafonu první Češkou na této vysoké pozici v Londýně. Do Vodafone Group odchází s bohatými zkušenostmi z organizačních změn, implementace digitální agendy, inovací a prosazování diverzity na pracovišti i ve společnosti. Nadále ale zůstává předsedkyní dozorčí rady českého Vodafonu.

Veronika přišla do českého Vodafonu na podzim 2014 a od té doby jako viceprezidentka vedla oddělení lidských zdrojů, majetku a komunikace. Pod jejím vedením se Vodafone přestěhoval v lednu 2015 do nové centrály na Stodůlkách.

Kromě agendy organizačních změn, náboru a vedení talentu přispěla Veronika k celofiremnímu vzdělávání v oblasti zákaznické zkušenosti a byla hlavním motorem v návrhu a implementaci digitální transformace ve Vodafonu, včetně zavedení agilních způsobů práce nebo změn v náboru a práce s talenty.

Díky ní byl český trh první, který odstartoval globální programy v personalistice, například program Pilgrim na vnitřní konzultantské a odborné služby mezi různými světovými pobočkami Vodafonu. Tak se například čeští zaměstnanci dostali na několik měsíců do jiných zemí EU nebo i na Nový Zéland.

Zásadní změnu přinesla Veronika do agendy diverzity, a to jak v prosazování rovných příležitostí žen na pracovišti, tak i ve společnosti. Pod jejím vedením byla v českém Vodafonu zavedena tzv. globální mateřská dovolená, která podporuje finančně i časovou flexibilitou brzký návrat matek na pracoviště.

Následoval pak program Reconnect pro ženy s delší kariérní pauzou, hlavně kvůli péči o děti. Čestná ocenění získal Vodafone za Veroničina vedení i v oblasti přístupu LGBT lidem. Během posledních let došlo k intenzivnímu prosazování otevřené inkluzivní kultury na pracovišti a ke zrovnoprávnění této komunity v interních směrnicích i tam, kde česká legislativa zatím stejná práva stejnopohlavním párům nenabízí.

Veronika také vedla přechod klasického CSR k dlouhodobé strategii udržitelného podnikání a zasloužila se o integrování globálních Cílů udržitelného rozvoje (tzv. SDGs) do strategie a fungování Vodafonu, stejně jako o členství v iniciativě United Nations Global Compact.

Jako členka správní rady Nadace Vodafone podpořila v roce 2015 novou strategii založenou na veřejně prospěšném využití technologií a na podpoře sociálních inovací. Během svého působení v řídícím orgánu začala nadace spolupracovat s aplikací Záchranka, kterou má dnes staženo přes 600 000 obyvatel v ČR a zachránila od svého vzniku tisíce lidí.

Před nástupem do Vodafonu Veronika pracovala v mezinárodních společnostech v Německu, Velké Británii, Polsku nebo Irsku. Je matkou tří dětí a volné chvíli tráví s rodinou nebo na lodi.