Václav Hrach

Václav Hrach, nový finanční ředitel společnosti NET4GAS

Dozorčí rada společnosti NET4GAS jmenovala s účinností od 1. března letošního roku finančním ředitelem (CFO) Ing. Václava Hracha, Ph.D. (39). Vedení společnosti tak posílí zkušený manažer s mnohaletou praxí v energetice. Václav Hrach do společnosti NET4GAS, která je výhradním přepravcem zemního plynu v České republice, přichází po 13 letech ve vedení skupiny MVV Energie CZ. Jeho hlavním úkolem na nové pozici bude optimalizovat finanční strukturu firmy a zajistit optimální kapitálové výdaje do plynárenských projektů, s cílem dosáhnout hlubší integrace trhu s plynem ve střední Evropě.

Václav Hrach v roce 1997 absolvoval strojní fakultu ČVUT v Praze v oboru ekonomika a řízení podniku a tamtéž v roce 2000 završil postgraduální doktorské studium (Ph.D.). Profesní kariéru zahájil již v posledním ročníku studia v útvaru marketingu akciové společnosti Škoda Praha, a.s. V letech 1997 až 2000 byl partnerem společnosti TES Praha, a.s., kde vedl řadu významných projektů zaměřených na controlling a management informací. V této době přednášel také na strojní fakultě ČVUT v Ústavu řízení a ekonomiky podniku.

Následně pracoval téměř čtrnáct let na vysokých manažerských pozicích energetické skupiny MVV Energie CZ, která podniká především v oboru výroby a distribuce tepla. Od roku 2000 zde působil nejprve jako finanční ředitel a následně od roku 2005 jako CEO a jednatel, odpovědný především za strategii rozvoje a akvizice MVV v České republice. Po transformaci společnosti na akciovou společnost se stal členem představenstva a od roku 2009 zastával funkci předsedy představenstva společnosti MVV Energie CZ a.s.

Zdroj: NET4GAS s.r.o., www.net4gas.cz