Síť optik FOKUS má nového generálního ředitele. Marián Cápay povede českou i slovenskou síť FOKUS

Síť optik FOKUS má od června nového generálního ředitele. Do funkce byl jmenován Marián Cápay, který do společnosti FOKUS přichází z poradenské společnosti McKinsey & Company.

Marián Cápay, FOKUS optik

Marián Cápay pracoval šest let v síti lékáren Dr. Max jako finanční a obchodní ředitel, kde se podílel na transformaci společnosti, jež je nyní lídrem v lékárenském sektoru. Na pozici generálního ředitele nahradil Michala Kviečinského, který firmu dočasně vedl od loňského října.

Jsem upřímně potěšen, že Marián Cápay přijal naši nabídku a povede FOKUS do dalších let. Nového generálního ředitele jsme vybírali dlouho, hledali jsme vhodného kandidáta, který naplní ambiciózní plány, které s FOKUSem jako investor máme, a zároveň přirozeně zapadne do firemní kultury, říká Michal Kviečinský, generální ředitel investiční skupiny MiddleCap.

Společnost MiddleCap koupila optiku FOKUS před více než dvěma lety s cílem navázat na 70letou tradici v oblasti péče o zrak a vytvořit z česko-slovenské společnosti evropského lídra v oblasti optiky.

Marián Cápay bude v nové funkci využívat kombinaci svých zkušeností z poradenství a obchodu, jakož i znalostí získaných během studia na Harvard Business School.

Velmi se těším na tuto příležitost. Společnost FOKUS považuji za firmu s největším počtem odborníků v rámci optiky a optometrie v České republice a na Slovensku, od kterých jsem připraven se v oblasti péče o zrak co nejvíce naučit. Díky tomuto týmu, mému zaměření na výsledky, rozvoj lidí a prozákaznickému přístupu uděláme společně z dobré společnosti skvělou, na kterou se zákazníci budou obracet na základě její odbornosti, komplexní péči a individuálního přístupu," informuje Marián Cápay, generální ředitel sítě optik FOKUS.

Síť optik FOKUS má nyní v České republice a na Slovensku více než 160 prodejen.