Simona Baxa je novou personální ředitelkou skupiny Accolade

Skupina Accolade, která se zaměřuje na investice do prémiových průmyslových a logistických nemovitostí, má novou posilu. Personální ředitelkou se stala Simona Baxa, která před příchodem do Accolade tuto pozici vykonávala přes deset let ve dvou nadnárodních společnostech. V oblasti řízení lidských zdrojů se pohybuje již více než 18 let.

Simona Baxa, Accolade

Jsem velmi ráda, že jsem se mohla stát součástí přátelského a dynamického týmu lidí, který v Accolade bezpochyby je. Skupina mě zaujala svou energií, vizí a nadšením. Oceňuji také, jak společnost přistupuje k sociální odpovědnosti a jsem ráda, že mám možnost pracovat s kolegy, kteří o věcech nejen mluví, ale také skutečně konají," uvedla Simona Baxa, která bude z pozice HR Group Director zodpovědná za veškerou personální agendu celé skupiny působící celkem v šesti evropských zemích.

Personální agendu považuji za klíčovou z hlediska úspěšného rozvoje společnosti, a proto jsme hledali člověka z mnohaletými zkušenostmi z oblasti řízení lidských zdrojů. Simona tuto podmínku bezpochyby splňuje a já věřím, že bude skvělým lídrem v oblasti personalistiky a pomůže nám rozvíjet a posilovat naše týmy v celé Evropě,“ uvedl Lukáš Repál, Chief Operating Officer ve společnosti Accolade.

Prvními kroky nové personální ředitelky bude seznámit se se všemi kolegy, blíže poznat firemní procesy i kulturu. „Ve své nové roli se chystám mimo jiné zaměřit také na rozvoj inovativních a udržitelných řešení, která pomohou mým kolegům v dalším růstu, a to nejen odborném, ale i osobním. Těším se na to, jak budeme společně hledat další způsoby, jak podpořit úspěch celé skupiny i každého jednotlivce v ní,“ dodala Simona Baxa.

Před příchodem do Accolade působila Simona Baxa na pozicích personální ředitelky v úspěšné české softwarové společnosti GoodData a v pivovarnickém gigantu Heineken. Kromě toho zastávala pozici konzultantky v mezinárodní sítí poradenských společností PwC. Je absolventkou oboru Podniková ekonomika a management na Vysoké škole ekonomické v Praze.