Seyfor má nového ředitele komunikace, Marek Steiger se zaměří na posílení značky jednoho z největších evropských dodavatelů ICT řešení

Seyfor, jeden z největších evropských poskytovatelů firemních ICT řešení, posiluje svůj manažerský tým. Na pozici ředitele komunikace nastupuje Marek Steiger, který se v první řadě zaměří na posílení povědomí o nedávno rebrandované ryze české společnosti. Jeho cílem bude také sjednocení komunikace všech 34 platforem, které Seyfor vyvíjí a dodává podnikatelům, firmám i korporacím v 38 zemích. V rámci přípravy a realizace komunikačních aktivit bude spolupracovat s agenturou FYI Prague.

Marek Steiger, Seyfor

Marek Steiger má v oblasti komunikace, brand buildingu, vedení velkých projektů i týmů bohaté zkušenosti. Působil 14 let v Zoo Praha, kde měl na starosti komplexní programové a vzdělávací aktivity, věnoval se rozvoji marketingové komunikace i obchodních projektů. Jako šéf externí komunikace ve společnosti Vodafone pak řídil mimo jiné mediální uvedení mobilních tarifů s neomezenými daty na český trh, představení 5G sítí či akvizice UPC. Kromě nové pozice v Seyforu si zachovává i dosavadní post šéfa brandu a komunikace v sesterských společnostech Imper a Mediaboard (dříve Monitora). V rámci svých dalších aktivit se Marek Steiger dlouhodobě věnuje pedagogické činnosti se zaměřením na etologii a životní prostředí a ve volném čase aktivně sportuje.

Ve společnosti Seyfor, která prošla v roce 2022 kompletním rebrandingem, se chce Marek Steiger zaměřit především na stabilizaci a posílení pozice předního dodavatele komplexních ICT služeb. Kromě toho je jeho cílem další posilování klíčových produktů společnosti, ke kterým patří on-line fakturační služba iDoklad, vysoce ceněný podnikový systém Money ERP a další specializovaná řešení zaměřená například na oblasti datové analytiky, IT infrastruktury, CRM systémů či posilování kybernetické bezpečnosti.

S posílením komunikace mateřské společnosti, ale i veškerých jejích produktových vertikál mu pomůže agentura FYI Prague, která se dlouhodobě specializuje na technologické značky a mezi jejíž klienty patří společnosti jako například T-Mobile, Allegro, Uber, Košík, Bezrealitky, Knihobot a další.

Seyfor je jedna z nejrychleji rostoucích společností v oboru, a to v mezinárodním měřítku. Do svého portfolia přibírá průběžně formou akvizicí další značky a integruje je do vlastního, vysoce profesionálního ekosystému, který pomáhá růst podnikatelům od začátků až po řízení velkých korporací. Chci ukázat firmám i lidem v nich inspirující příběh firmy i jejího zakladatele Martina Cíglera, přínosy související s využíváním moderních technologií i upozorňovat na možnosti předcházení rizik spojených s nebezpečími číhajícími v kyberprostoru,“ říká Marek Steiger.

Společnost Seyfor je ukázkovým příkladem úspěchu ryze české značky, která vypracovala svou současnou pozici od základů. Aktuálně její obrat roste již čtyři roky po sobě meziročně o 30 %, nyní zaměstnává přes 1 700 lidí a obsluhuje zákazníky ve 38 zemích. Mezi klienty využívající české softwarové řešení patří například E.ON Česká republika, finská celní správa, Zentiva, Tatra Trucks , Marius Pedersen, Business Lease a další.

Po významných akvizicích realizovaných na podzim loňského roku chci přispět ke stabilizaci společnosti Seyfor v novém složení. Značky, které Seyfor koupil, jsou známé a naším úkolem je udržet a dále posílit jejich potenciál při současné integraci jejich technologií do našich systémů. Kromě posílení externí komunikace vnímám jako svůj úkol také rozvíjení interních vztahů a vyzdvižení profesionality a schopností klíčových osobností ve firmě,“ dodává Steiger.

 

O společnosti SEYFOR

Seyfor, a.s. je jedním z velkých evropských dodavatelů ICT řešení. Společnost má přes 1 700 zaměstnanců a obsluhuje zákazníky ve 38 zemích. Dlouhodobě patří k nejrychleji rostoucím IT společnostem v regionu. Je největším výrobcem účetních, ERP a mzdových a personálních systémů v České republice, který v roce 2023 počtvrté za sebou zaznamenal 30% meziroční růst. Společnost uskutečnila v posledních letech desítky významných akvizic IT firem v České republice, na Slovensku a na Balkáně. Ovládajícími vlastníky společnosti jsou slovenská společnost Sandberg Capital a český podnikatel Martin Cígler. Firma byla původně založena v roce 1990 jako Cígler Software, v letech 2017–2022 působila pod značkou Solitea.