Roman Stupka

Roman Stupka, nový generální ředitel společnosti ETA

Společnost ETA, tradiční česká značka domácích elektrospotřebičů, představila nového generálního ředitele pana Romana Stupku (49). Od 1. června 2011 nahradí odstupujícího generálního ředitele společnosti Jiřího Pathy.

Do společnosti ETA přichází Roman Stupka z investiční společnosti Benson Oak Capital, která společnosti ETA poskytuje rozvojový kapitál a financování výkupů podílů ve společnostech. Během dvacetileté praxe získal zkušenosti z oblasti obchodu a managementu společností Ericsson, Český Telecom, Česká pojišťovna či Bristol Myers-Squibb. Ve své nové roli se chystá využít především své znalosti a zkušenosti z oblasti obchodu a managementu.

Roman Stupka absolvoval studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Dále pak vystudoval Katz University of Pittsburg, kde získal titul MBA. Během své kariéry absolvoval řadu kurzů na Harvardu, Insead či London Business School. Hodně svého volného času věnuje aktivitám Young President Organization a zdokonalováním seba sama. Odpočine si při hraní golfu či jízdou na in-line bruslích.