Roman Šiška je novým obchodním ředitelem českého výrobce svítidel Halla

Vedení obchodního týmu ve společnosti Halla, která již 30 let patří k předním tuzemským výrobcům osvětlení, se ujal Roman Šiška. Hlavním cílem jeho práce bude navázat na rok 2021, který byl s tržbami dosahujícími 245 milionů korun jedním z nejúspěšnějších v historii firmy. Halla se bude pod jeho obchodním vedením i nadále věnovat proměně své strategie, v rámci které se stále více orientuje na B2B partnery – primárně v segmentu kanceláří a retailu.

Roman Šiška, Halla

Roman Šiška, který se stal novým obchodním ředitelem společnosti Halla, za svou kariéru nasbíral bohaté zkušenosti v oblastech managementu, automatizace a robotizace ve strojírenství. Vždy se kromě českého trhu staral také o evropské země. Před svým nástupem do společnosti Halla působil jako Leading International Key Account Manager u jednoho z největších světových výrobců průmyslového osvětlení – společnosti Trilux – nebo také jako obchodní ředitel pro region střední a východní Evropy ve společnosti Stahlwerk Annahütte, zabývající se výrobou výztužných svařovaných sítí do betonu a ocelového výztužného drátu. Rovněž na své nové pozici ve společnosti Halla se věnuje obchodním aktivitám nejen v České republice, ale i na zahraničních trzích, neboť více než tři čtvrtiny prodejů Hally tvoří zahraniční export. Na pozici obchodního ředitele povýšil po několika měsících svého působení ve společnosti coby Business Development Manager.

Nová strategie i projekty

„Těším se na projekty, které v Halle budeme společně s celým týmem realizovat. Minulý rok byl pro nás mimořádně úspěšný, a to i navzdory tomu, že jsme se museli vypořádávat s nepříznivými překážkami, které v předešlém období přinesla pandemie. Ač se mluvilo o znatelném úpadku v investicích do kanceláří a kancelářských prostor, nám se v tomto odvětví naopak velmi dařilo. Obdobně jako v retailu, který rostl ještě více. A na oba tyto segmenty se plánujeme zaměřovat i nadále,” komentuje základní vizi Roman Šiška.

Její úspěchy potvrzují i vydařené realizace z posledních let, kdy se Halla podílela například na osvětlení nových poboček Komerční banky či Vodafonu, maďarského národního stadionu Puskás Arena, českých kanceláří mezinárodních společností Booking.com nebo Livesport, pražského coworkingového prostoru HubHub, prodejen s minimalistickými šperky Mooyy, kanceláří společnosti Kiwi.com nebo kancelářských prostor brněnské společnosti PKV.

O společnosti Halla

Hallu založili v roce 1992 Jiří Jelínek a Karel Květoň. Od samého počátku byla firma zaměřena na aplikaci moderních technologických možností té doby k dosažení inovací v tradiční výrobě svítidel. A nadšení pro technologie sdílí dodnes – ať již jde o chytré osvětlení či tzv. Human Centric Lighting. Společnost se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej svítidel s důrazem na funkčnost, techniku a design. O designových kvalitách svědčí mimo jiné zisk cen Red Dot Design Award, German Design Award, iF Design Award nebo Lighting Design Award. V současné době Halla zaměstnává více než 100 zaměstnanců. Sídlo má v Praze, výrobní závod v Novém Městě nad Metují.