Produkty Trezoru vede Matěj Žák

Skupina firem pod hlavičkou SatoshiLabs - výrobce první světové hardwarové peněženky na bitcoiny Trezor - rozšiřuje své řady top managementu o Matěje Žáka. Ten bude zastávat novou pozici CPO - povede tým lidí, kteří se budou zabývat produkty pod značkou Trezor. Přebírá tak část agendy Marka Palatina, současného spolumajitele a CEO skupiny.

Matěj Žák, SatoshiLabs

atěj Žák přišel do SatoshiLabs v roce 2018 se zkušenostmi z technologických startupů jako Flits.live (live streaming) a What the hill (e-bikesharing), které spoluzakládal a vedl. Matěj původně vystudoval Berklee College of Music a byť se hudbě nadále věnuje, jeho kariéra se stočila směrem k technologiím. Bitcoin a jeho zabezpečení ho velice rychle zaujal a výzva rozšíření bitcoinu a zpřístupnění ho masám se stala posláním.

V SatoshiLabs mne nejprve nadchl úžasný produkt, který zlepšuje používání bitcoinu pro miliony lidí. Lidé, které jsem v SatoshiLabs poznal, jsou špičkoví odborníci s neuvěřitelným odhodláním posouvat celé odvětví dál. Chci v tomto duchu také podpořit produktový tým a vytvořit takové zázemí, aby Trezor i nadále přinášel ty nejlepší inovace v oblasti kryptoměn a jejich zabezpečení. Je to skvělá příležitost i pro české odborníky jak pracovat na opravdu úspěšném globálním produktu. Dostupnost Trezoru po další miliony lidí je naším dalším cílem, bitcoin totiž už není jen pro geeky. Kryptoměny jsou dostupné pro všechny a mělo by to tak být i s jejich zabezpečením.” říká Matěj Žák.

Funkce CPO vzníká v holdingu SatoshiLabs poprvé.

Reflektujeme tak skutečnost, že jsme silně produktově orientovaná firma. Matěj na pozici Head of Product demonstroval svůj unikátní soubor znalostí a dovedností již při uvedení nového produktu Trezor Suite letos v červenci. Na dnešním trhu práce se těžko hledají lidé, s takovou kombinací. Očekávám, že Matěj tak i nadále poroste a povede nový tým k zajímavým inovacím Trezoru.” řekl Marek Palatinus, spoluzakladatel SatoshiLabs.

Společnost SatoshiLabs v posledním roce dynamicky roste - za poslední rok své řady téměř zdvojnásobila, a stále hledá posily napříč odbornostmi. Pro více informací o pracovních příležitostech přejděte na satoshilabs.com/openings.