Petr Pavlík

Plzeňskou likérku Stock povede Petr Pavlík z Reckitt Benckiser

Plzeňská likérka Stock se po půl roce dočkala nového šéfa, kterým se stal devětatřicetiletý Petr Pavlík. Ve funkci generálního ředitele vystřídal Martina Petráška, který z firmy odešel na vlastní žádost letos v únoru.

Pavlík do srpna pracoval v londýnské centrále společnosti potravinářské a drogistické skupiny Reckitt Benckiser. Předtím ve stejné společnosti zastával pozici generálního ředitele pro Belgii a Lucembursko. V minulosti působil také v nadnárodních společnostech Procter & Gamble a Boots Healthcare.

"Nastupuji s respektem k dosavadním výsledkům Stocku. Chci se nejprve podrobně seznámit s chodem firmy a aktuální situací, poznat trh a spotřebitele v pro mě novém segmentu a zároveň hledat možnosti dalšího růstu značek Fernet Stock a Božkov," uvedl.

Podle Neila Everitta, předsedy představenstva skupiny Stock Spirits Group, do které likérka patří, přichází do Stocku český manažer, který úspěšně působil v řadě evropských zemí.

Za Petráškovy vlády zvýšila likérka roční prodeje z 18,5 milionu litrů na loňských historicky rekordních 27,5 milionu litrů, což bylo o 3,3 procenta více než v roce 2007. Během deseti let podnik investoval do výroby 750 milionů korun.

V roce 2007 Stock vydělal 470 milionů Kč a prodal zboží za 1,86 miliardy korun bez započtení spotřební daně. Loňské výsledky zatím nezveřejnil, ale podle informací ČTK byly tržby vyšší o jednotky procent, zisk o více než desetinu.

Stock Plzeň - Božkov s.r.o., http://www.stock.cz/