Petr Žabža, ING Bank

Petr Žabža, nový ředitel investičních produktů ING Bank

Nové pozice ředitele investičních produktů ING Bank v ČR se od ledna 2017 ujal Petr Žabža (41). Do ING Bank přichází ze společnosti Patria Finance, kde byl ve funkci ředitele odpovědný za vedení on-line prodeje, marketing a komunikaci. V ING Bank bude mít Petr Žabža na starosti řízení a rozvoj divize investičních a spořících produktů retailové části banky.

Petr Žabža zahájil kariéru jako burzovní makléř v Československé obchodní bance. Další profesní zkušenosti v oblasti investičního poradenství a péče o klientskou bázi investorů získával například v Dresdner Bank ČR, Komerční bance nebo Bank Sal. Oppenheim Jr. & Cie.

Více než deset let působil ve finanční skupině Patria. Nejprve jako senior makléř zodpovídal za klientské portfolio investorů, koučování nově příchozích členů prodejního a makléřského týmu a za návrh a implementaci marketingové strategie firmy.

V roce 2014 byl jmenován výkonným ředitelem a členem představenstva společnosti Patria Online s manažerskou odpovědností za hospodaření a výsledky firmy.

Následně měl jako ředitel on-line prodeje, marketingu a komunikace na starosti také rozvoj a chod on-line prodejních kanálů společnosti Patria Finance a odpovídal za interní a externí komunikaci společnosti. Byl členem interního communication boardu skupiny ČSOB a komunikátorem za společnost Patria.

Petr Žabža studoval obor finance na Fakultě financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze a v současné době se věnuje studiu andragogiky se zaměřením na personální management na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Je absolventem makléřských zkoušek I. a II. kategorie a derivátů. K jeho zájmům patří novinářská a reportážní fotografie, studium nových přístupů v oblasti lidské motivace a silniční cyklistika.