Aleš Poklop

Penzijní fond České spořitelny povede Aleš Poklop

Generálním ředitelem Penzijního fondu České Spořitelny (PFČS) je od 1. června 2010 Aleš Poklop, dosavadní zástupce ředitele úseku Externí prodej a kooperace České spořitelny. V této pozici nahradil Jana Diviše, který od 1. dubna 2010 zastává pozici náměstka generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny.

„Pracovat pro Penzijní fond České spořitelny, který je druhým největším penzijním fondem na trhu, je pro mě velkou výzvou,“ říká Aleš Poklop, generální ředitel PFČS. „Prostředí PFČS dobře znám ze svého předcházejícího působení a také bych rád uplatnil své dosavadní zkušenosti z práce v České spořitelně. Chci navázat na úspěšnou práci svého předchůdce a dále posunout vysoký standard poskytovaných služeb našim klientům“, dodává Aleš Poklop.

Aleš Poklop (1968) působí ve Finanční skupině České spořitelny od roku 1992 na různých manažerských pozicích. Sedm let pracoval v PFČS, kde zodpovídal za oblast obchodu a marketingu, od roku 2003 byl také členem představenstva této společnosti a posléze jeho místopředsedou. Od roku 2008 pak byl zástupcem ředitele úseku Externí prodej a kooperace České spořitelny, kde se podílel především na transformaci externí prodejní sítě České spořitelny.