Pavel Prokop

Pavel Prokop, nový ředitel oddělení Strategického rozvoje společnosti ŠkoFIN

S příchodem Pavla Prokopa vzniklo ve společnosti ŠkoFIN oddělení Strategického rozvoje, do jehož kompetencí spadá strategické směřování společnosti, s tím spojené řízení klíčových projektů, správa projektového portfolia, zodpovědnost za procesní a produktové řízení s cílem snížit administrativu a zvýšit efektivitu. Jedním z hlavních úkolů Pavla Prokopa je naplňování koncernové strategie WIR 2018, která byla v roce 2008 definována mateřskou společností Volkswagen Financial Services AG.

Mgr. Pavel Prokop, MBA (44), vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, obor biofyzika. Na prestižní Rochester Institute of Technogy získal v roce 1998 titul MBA.

Svoji profesní karieru zahájil v roce 1993 ve společnosti LUSICO, a.s. působil na různých pozicích a vypracoval se až na generálního ředitele. Od roku 1999 byl poradcem předsedy představenstva České pojišťovny, a.s. Ing. Ladislava Bartoníčka. Jeho posledním působištěm byla poradenská společnost M.C.TRITON, kde vedl slovenskou pobočku a následně byl odpovědný za řízení poradenské divize pro ČR a SR. Hovoří anglicky, rusky a slovensky. Svůj volný čas nejraděj tráví s rodinou. V létě na Středozemním moři na lodi, v zimě na lyžích v Alpách. K jeho dalším oblíbeným aktivitám patří vysokohorská turistika, skitouring, cyklistika a golf.

Zdroj: ŠkoFIN s.r.o., www.skofin.cz