Novým ředitelem pro vnější vztahy a udržitelnost společnosti T‑Mobile je Martin Orgoník

Martin Orgoník (39) se od 1. 6. 2022 stal novým ředitelem pro vnější vztahy a udržitelnost společnosti T-Mobile. Na pozici tak střídá Petra Jonáka, který odešel na konci května. Orgoník bude ve své nové roli zodpovědný za externí komunikaci, oblast public affairs a také naplňování ESG cílů. Přímým nadřízeným mu bude generální ředitel José Perdomo Lorenzo.

Martin Orgoník, T-Mobile

Orgoník působil v T-Mobile od roku 2017 jako senior manažer regulačních záležitostí. Věnoval se tak mimo jiné pořizování rádiových frekvencí a zastupoval společnost navenek v řízeních s českými a evropskými orgány. Během svého působení u T-Mobile dosáhl Orgoník řady úspěchů.

Na nové pozici bude mezi Orgoníkovy priority patřit prohlubování spolupráce s veřejnými institucemi s cílem zlepšit podmínky pro další rozvoj infrastruktury a výstavbu nových sítí.

„V investicích do optiky dotahujeme velikou mezeru, která se týká celé Evropy. Jsem rád, že T-Mobile má jasnou vizi a strategii rozvoje výstavby sítí, které jsou pro fungování kritické infrastruktury nezbytné“ doplňuje Orgoník. „Poslední dva roky nám ukázaly, že komerční sektor, stát i neziskové organizace spolu umí velmi dobře spolupracovat a věřím, že na tomto základu se nám podaří i transformace na digitální ekonomiku, která nás jako společnost čeká.“

Orgoník je členem představenstev Asociace provozovatelů mobilních sítí a České asociace elektronických komunikací. Předchozí zkušenosti sbíral například ve společnosti Vodafone, pracoval také v Londýně u britského regulátora Ofcom a na Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Praxi získal nejen ve státním a komerčním sektoru, ale také v neziskových organizacích, kdy pracoval jako dobrovolník například pro Český červený kříž a podílel se na organizaci evropských projektů pro mládež. Vystudoval ekonomii a práva na Masarykově univerzitě v Brně, ve volném čase se věnuje především sportu a je nadšeným amatérským veslařem.