Novým ředitelem marketingu Astratexu je Michal Bilka

Novým ředitelem marketingu české společnosti Astratex je Michal Bilka, který dosud ve firmě budoval produktový tým. Nahradil Karola Guláše, který se stal generálním ředitelem e-commerce skupiny Enterstore, pod kterou Astratex patří.

Michal Bilka, Astratex

Bilka v e-commerce působí přes 20 let. Pracoval mimo jiné v různých pozicích ve společnostech Symbio a Slevomat. Zhruba od roku 2012 se specializuje na vývoj mobilních aplikací.

"Mám technický background, ze začátku jsem sám programoval, ale velmi rychle jsem se zaměřil na projektové a strategické řízení s úzkou specializací na marketingové projekty. Do Astratexu jsem přišel vybudovat produktový team na zelené louce, což se nám v týmu povedlo," říká Bilka.

Jeho hlavními úkoly bude zkonsolidovat marketingovou komunikaci napříč jednotlivými týmy a úzce ji provázat s produktovým vývojem, prosadit design se zaměřením na potřeby zákazníka a zapracovat na rozvoji zahraničních trhů.

Karol Guláš se z pozice šéfa marketingu Astratexu posunul do pozice výkonného ředitele skupiny Enterstore, pod kterou spadá i Astratex, nebo například Ovečkárna či Sportega. Bude mít mimo jiné na starosti strategické řízení skupiny ve spolupráci s managementy jednotlivých firem, dále růst skupiny včetně akvizic, prohlubování synergií mezi firmami i možnou přípravu skupiny na IPO.

"V této nové roli mohu využít své zkušenosti jak z ranných fází e-commerce, tak i manažerské zkušenosti z řízení velkých e-shopů, jako je Footshop nebo Astratex," říká Guláš.