Novým jednatelem společnosti Porsche Česká republika bude Christoph Grün

Novým jednatelem společnosti Porsche Česká republika bude od 1. října 2021 Christoph Grün, který největšího dovozce automobilů do ČR povede společně se současným jednatelem Janem Hurtem. Dosavadní jednatel Franz Pommer se po plánovaném ukončení své mise vrací do mateřské společnosti Porsche Holding Salzburg, kde převezme další manažerské úkoly.

Christoph Grün, Porsche Česká republika

Christoph Grün přichází do Prahy z Chile, kde na pozici jednatele vedl tamního importéra Porsche Chile, dovozce koncernových značek Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, MAN a Camiones y Buses. V koncernu Porsche Holding Salzburg, který je i mateřskou společností českého dovozce, pracuje již jedenáct let. Před tím, než převzal vedení pobočky v Chile, pracoval jako finanční ředitel v Porsche Colombia SAS. Je absolventem magisterského studia na Univerzitě Karla Franzense ve Štýrském Hradci, obor všeobecné finance.

„Jsem nadšený, že přebírám novou výzvu v Porsche Česká republika, těším se, až začnu poznávat zdejší trh, zvyky, společnost – a především – českou kulturu. Chci se zaměřit hlavně na další rozvoj importérského týmu a dealerské sítě, aby byly připravené na éru digitalizace a e-mobility. Chci celý tým Porsche CZ motivovat k tomu, aby v oblasti inovací, digitalizace a zavádění nových technologii patřil mezi špičku v celé automobilové branži,“ říká Christoph Grün o svých cílech a ambicích v Česku.

Mag. Franz Pommer byl vedení Porsche Česká republika od roku 2014. Jako jeden ze dvou jednatelů se zaměřoval zejména na oblast poprodejních služeb, financí, controllingu a zavádění digitálních technologií. Úspěšně řídil mj. implementaci pokročilého systému managementu datového centra importéra, projekt komplexního řešení nabíjecí infrastruktury MOON pro elektromobily, zahájení výstavby nového Vzdělávacího centra v obci Zlatníky-Hodkovice pro zvyšování kvalifikace zaměstnanců prodejní a servisní sítě, nebo spuštění portálu CARJOBS.CZ, sloužícího jako nástroj pro personalisty autorizovaných prodejců a servisů a uchazeče o práci v automobilové branži.

„Během uplynulých téměř 8 let jsem mohl nést spoluzodpovědnost za úkoly, které byly velmi rozmanité, zajímavé, ale znamenaly také velkou výzvu,“ říká Franz Pommer. „Společně s vysoce motivovaným týmem PoČR a vysoce profesionální prodejní a servisní organizací jsme velmi úspěšně zvládli mnoho technických, systémových, smluvních a ekonomických výzev. Také jsme dokázali dosahovat těch nejvyšších výsledků v prodeji a obratu v historii importéra a dealerů. Za tuto skvělou podporu velmi srdečně děkuji všem zúčastněným. V České republice jsem se cítil od začátku opravdu velmi dobře. Na tuto součást mé profesní dráhy, která byla z hlediska událostí nejbohatší a nejkrásnější během mého působení, se ohlížím zpět s velkou hrdostí a vděčností.“

Před převzetím pozice jednatele Porsche Česká republika Franz Pommer úspěšně působil ve vedoucích funkcích v rámci Porsche Austria v Salzburgu. Mimo jiné měl na starosti zahraniční velkoobchod. Do Prahy přešel v roce 2014 z pozice manažera Porsche Austria zodpovědného za oblast servisu, dílů a financí, kterou zastával od roku 2002.