Novou obchodní ředitelkou Microsoft Česká republika a Slovensko pro segment velkých zákazníků se stává Lenka Nováková

Dosavadní ředitelka pro malé, střední a korporátní firmy společnosti Microsoft pro český i slovenský trh Lenka Nováková se po třech letech působení přesouvá na pozici Enterprise Commercial Lead. Novou obchodní ředitelkou Microsoftu pro segment velkých zákazníků v Česku a na Slovensku je od 1. srpna 2022. Jejím úkolem je dále posilovat pozici Microsoftu jako strategického poradce a partnera pro digitální transformaci velkých organizací a budovat strategická partnerství.

Lenka Nováková Microsoft

Finančním managementem se Lenka Nováková zabývá více než 17 let. V oblasti prodeje a financí se věnuje rozvíjení prodejních, provozních a finančních funkcí s cílem podpory rozvoje a růstu podnikání. Lenka má rozsáhlé zkušenosti a dovednosti spočívající v dosahování výsledků v multikulturních, mezinárodních a velkých týmech v hektickém prostředí.

Ve společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko působí už od roku 2020, kdy nastoupila jako ředitelka pro malé, střední a korporátní firmy. Ve své roli byla odpovědná za digitální transformaci korporátních zákazníků a rozvoj obchodních kanálů pro malé a střední podniky.

Do Microsoftu přišla ze společnosti Adastra, kde vedla divizi internetu věcí a zodpovídala za zavádění IoT scénářů pro klienty ze segmentu bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací a retailu. Před Adastrou působila osm let ve společnostech G4S Cash Solutions a G4S Secure Solutions, kde zastávala nejrůznější manažerské pozice. Současně byla předsedkyní představenstva v G4S Secure Solutions a jednatelkou G4S Services.

Každou změnu, pro kterou jsem se ve svém životě rozhodla, hodnotím pozitivně. Vždy mi totiž přinesly příležitost růst, naučit se něco nového a posouvat se vpřed. S posuny vpřed souvisí i hledání nových cest, což je mou velkou vášní, ať už jde o nové zdroje nebo produkty, procesy a postupy, nebo obchodní partnery,“ přibližuje Lenka Nováková.

Lenka Nováková vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a po ukončení studia strávila dva roky na University of Northern Virginia, kde získala titul MBA v oboru finanční management. Po návratu do České republiky pokračovala v postgraduálním studiu na Vysoké škole ekonomické.

Svůj volný čas tráví ráda na golfovém hřišti, v posilovně nebo na cestách na letiště, odkud odlétá poznávat nové země. Lenka také ráda čte zahraniční literaturu a rozvíjí své znalosti a dovednosti.