Novou HR ředitelkou společnosti Coca-Cola HBC pro Česko a Slovensko se stala Markéta Pavelková

Společnost Coca-Cola HBC má s účinností od 2. srpna 2021 novou HR ředitelku pro Česko a Slovensko. Stala se jí Markéta Pavelková, jež dosud ve stejném regionu řídila oblast lidských zdrojů velkoobchodní společnosti Makro Cash & Carry. Bohaté profesní zkušenosti má s různými oblastmi HR, od řízení a získávání talentů, vzdělávání až po komplexní kulturní transformaci firmy v souladu s jejími dlouhodobými strategiemi.

Markéta Pavelková, Coca Cola HBC

Markéta Pavelková působí v oblasti HR téměř 15 let. Svoji profesní kariéru zahájila po dokončení studia filologie na Univerzitě Pardubice v přední technologické společnosti Delphi, jež se zabývá především vývojem a dodávkami komponentů pro automobilový průmysl. Následně pět let pracovala jako HR manažerka v centrále maloobchodního řetězce Ahold, kde mimo jiné připravovala a zaváděla nové leadership programy pro pobočkové týmy a podílela se na integraci zaměstnanců po významné akvizici 49 provozoven společnosti Interspar.

Do společnosti Coca-Cola HBC přichází Pavelková po pěti letech ve velkoobchodní společnosti Makro Cash & Carry, kde v pozici HR ředitelky pro Česko a Slovensko hrála zásadní roli při řízení kulturní transformace firmy v souladu s novou firemní strategií, cíli a hodnotami. Nové způsoby spolupráce tehdy představila celkem 4 500 zaměstnancům společnosti. Vedla také redesign komerčních oddělení s cílem zajistit náležitou pozornost a zaměření se na potřeby zákazníků. Na vysoce konkurenčním pracovním trhu zrealizovala kreativní řešení a zajistila tak včasný nábor 500 zaměstnanců do nově vybudovaného distribučního centra v Praze. Pod jejím vedením se Makro stalo v Česku třikrát po sobě zaměstnavatelem roku v kategorii retailu.

,,O lidech, kteří jsou součástí systému Coca-Cola rád říkám, že jsou tajnou přísadou úspěchu naší společnosti. Proto mě velice těší, že se k nám přidala právě Markéta. Nejenže se ona sama stala důležitou součástí inspirativního a inkluzivního prostředí, v němž všichni působíme, ale její bohaté zkušenosti v oblasti HR přispějí k rozvoji a profesnímu růstu každého z našich lidí,” uvedl Dan Timotin, generální ředitel Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

“S ohledem na svoje dosavadní působení v maloobchodních a velkoobchodních společnostech mám velký respekt ke všem lidem, kteří v Coca-Cola HBC dokážou zajistit každodenní nápojový servis pro miliony zákazníků, navíc v tak široké paletě produktů ve špičkové kvalitě. Příležitosti pro kariérní rozvoj jsou zde obrovské a já udělám maximum pro to, aby všichni naši lídři a kolegové cítili silnou podporu při naplňování jejich potenciálu, ambicí a talentu,” říká Markéta Pavelková, HR ředitelka Coca-Cola HBC pro Česko a Slovensko.