Na pozici personálního ředitele společnosti Alstom Česká republika a Slovensko nastupuje Jan Záruba

Společnost Alstom, globální lídr v oblasti inteligentní a udržitelné mobility, jmenovala Jana Zárubu do funkce personálního ředitele pro Českou republiku a Slovensko. Jan Záruba bude řídit personální procesy spojené s rostoucím počtem zaměstnanců společnosti v návaznosti na rozvoj jejích obchodních aktivit.

Jan Záruba, Alstom

Očekává se, že v letech 2023-2024 se počet zaměstnanců v České Lípě zvýší o 20 procent v souladu s plány společnosti Alstom na obchodní růst a rozšíření výrobního programu v příštích dvou letech.

„Jsem rád, že se mohu připojit ke společnosti Alstom, která je jedním z největších a nejrenomovanějších zaměstnavatelů v našem regionu. Kromě náborových plánů se těším na podporu zviditelnění Alstomu prostřednictvím employer brandingu a HR marketingových iniciativ v České Lípě a okolí, neboť v blízké budoucnosti budeme potřebovat získat 200 nových zaměstnanců,“ komentuje Jan Záruba, nový personální ředitel Alstomu Česká republika a Slovensko.

Kromě náboru bude Jan zodpovědný také za řízení všech personálních záležitostí a projektů v souladu s cíli a standardy společnosti Alstom. Bude podporovat péči o zaměstnance a rozvíjet firemní kulturu v souladu s obchodními cíli společnosti Alstom Česká republika a Slovensko.

Jan Záruba má více než 20 let zkušeností v oblasti lidských zdrojů, z toho posledních 7 let pracoval ve společnosti Magna Exteriors s.r.o. v Liberci jako personální ředitel. Během své dosavadní kariéry získal řadu zkušeností v oblasti obchodu, personálních služeb a personálního řízení včetně náboru, rozvoje zaměstnanců, vzdělávání a budování značky zaměstnavatele.

Českolipský závod společnosti Alstom v současné době zaměstnává 1100 lidí, což z něj činí jednoho z největších zaměstnavatelů v celém Libereckém kraji. Průmyslová výroba v tomto závodě se datuje od roku 1918. Jedná se o druhý největší závod zaměřený na výrobu kolejových vozidel v rámci klastru ve středovýchodní Evropě. Českolipský závod se zaměřuje především na výrobu vlakových konstrukcí, konkrétně na svařování komponentů pro příměstské vlaky, regionální vlaky a dvoupodlažní vozy, lehká kolejová vozidla, tramvaje a metro. Součástí závodu jsou svařovny, certifikovaná zkušebna, svářečská škola a moderní lakovna.

Alstom je také výrobcem vysokorychlostních vlaků a prvního osobního vlaku na světě na vodíkové palivové články. Disponuje špičkovými kompetencemi v oblasti řízení dopravy a jako první nabídl České republice moderní zabezpečovací řešení ETCS podle nejnovějších norem EU. Do portfolia železničních řešení poskytovaných společností na českém trhu patří také lokomotivy Traxx.