Michal Strcula

Michal Strcula, nový generální ředitel a předseda představenstva Air Bank

Novým generálním ředitelem a budoucím předsedou představenstva Air Bank se od 1. května stane Michal Strcula, dosavadní ředitel divize retailového bankovnictví. Vedení banky převezme od Ericha Čomora, který se bude nově věnovat chystané zahraniční expanzi. Erich Čomor se současně přesune do dozorčí rady banky a stane se jejím předsedou.

Michala Strculu nahradí na pozici ředitele divize retailového bankovnictví Zdeněk Románek, který přichází do Air Bank s bohatými zkušenostmi z České pojišťovny, KPMG nebo McKinsey&Company. V bance povede týmy pobočkové a prodejní sítě, rozvoje vztahů se zákazníky a rovněž celý produktový tým.

Michal Strcula (33), nový generální ředitel a budoucí předseda představenstva Air Bank

Vystudoval Vysokou školu finanční a správní v Praze. Na tvorbě konceptu Air Bank a přípravě startu nové banky se podílel už od roku 2009. V roce 2011 se při samotném vzniku banky stal ředitelem divize retailového bankovnictví. Už při příchodu do Air Bank měl za sebou dlouholeté zkušenosti z bankovnictví. Pět let se například věnoval strategii, rozvoji obchodu a produktů v různých zemích ve skupině GE Money. Před tím čtyři roky pracoval na různých obchodních pozicích v Raiffeisenbank. Svůj volný čas nejradši věnuje rodině a sportu.

Erich Čomor (44), budoucí předseda dozorčí rady Air Bank

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a získal titul MBA na Kellogg School of Management v USA. Od roku 2009 se věnoval vzniku nové banky Air Bank, kterou od května 2011 jako předseda představenstva a generální ředitel vedl. Před tím řídil dva roky společnosti Home Credit v Česku a následně i na Slovensku. Bohaté zkušenosti z bankovnictví získával také v GE Money Bank a McKinsey&Company. Mluví pěti cizími jazyky. Mezi jeho zájmy patří rodina, fotografování a horská turistika.

Zdeněk Románek (38), nový ředitel divize retailového bankovnictví Air Bank

Vystudoval Univerzitu Karlovu, Vysokou školu ekonomickou v Praze, Copenhagen Business School a na škole INSEAD získal i titul MBA. Před příchodem do Air Bank pracoval v České pojišťovně, kde se stal postupně náměstkem generálního ředitele ČP a poté členem představenstva Penzijního fondu ČP. Velké zkušenosti s bankovnictvím získal také ve společnostech KPMG, Revitalizační agentuře JV Lazard Fréres nebo McKinsey&Company. Ve volném čase se věnuje rodině a cestování a je držitelem černého pásu v karate.

Zdroj: Air bank, www.airbank.cz