Michaela Stružková, TÜV SÜD Czech

Michaela Stružková, nová spolujednatelka společnosti TÜV SÜD Czech

Mezinárodní certifikační a inspekční společnost TÜV SÜD posiluje řízení své české pobočky. Na pozici spolujednatelky nastoupila od 1. února 2018 Michaela Stružková. Druhým jednatelem společnosti zůstává Oleg Spružina, ředitel klastru Česká Republika – Slovensko – Polsko.

Michaela Stružková pracuje pro TÜV SÜD již 16 let. V minulosti byla zapojena do fúzí společností i do založení centra sdílených služeb pro region střední a východní Evropy. V tomto regionu zastává i nadále roli jednatelky a finanční manažerky.

Její hlavní náplní práce je finanční řízení společností, odpovědnost za účetnictví podle lokálních i mezinárodních standardů (IFRS), oblast Treasury, řízení cash flow, daňová optimalizace, dokumentace k převodním cenám a v neposlední řadě risk management, dodržování pravidel a interní kontrolní systémy.

Z dřívějších zaměstnání má Michaela Stružková také zkušenosti s financováním reklamních kampaní v automobilovém průmyslu a s finančním řízením vydavatelské a polygrafické společnosti a ekonomice projektů v developerské činnosti.

Michaela Stružková studovala Vysokou školu ekonomickou, obor Podnikové ekonomiky a management. Mluví německy, anglicky i rusky a ve volném čase se zabývá běžeckým lyžováním, turistikou, četbou a přírodou.