Lukáš Urbánek

Lukáš Urbánek, nový Senior Vice President společnosti Ahold Czech Republic

Do vedení společnosti Ahold Czech Republic nastoupil 1. srpna na pozici Senior Vice President s odpovědností za Merchandising, Format a Marketing Lukáš Urbánek. Nahradil tak Eda van de Weerda, který se vrátil do Nizozemí.

Lukáš Urbánek disponuje širokými zkušenostmi v oblasti maloobchodu, v kterém působí již od roku 1996, kdy nastoupil do společnosti Tesco. Od roku 1997 pracoval na různých manažerských pozicích, v rámci kterých byl zodpovědný za oblasti nákupu, marketingu a řízení formátů. V poslední době působil na Slovensku jako obchodní ředitel, člen představenstva Tesco Stores SR, a.s. a rovněž jako člen představenstva příbuzných společností a charitativní nadace společnosti.

Lukáš Urbánek pochází z Pardubic. V Praze vystudoval Vysokou školu ekonomickou, obor podniková ekonomika a management s vedlejší specializací na marketing. Hovoří anglicky, německy a rusky. Ve svém volném čase se věnuje vedle rodiny také adrenalinovým sportům – v létě preferuje freeride a downhill na horském kole a v zimě pak skialpinismus a freeride na snowboardu.